FOTO: Deň Zeme na ZŠ Sitnianska – Budúcnosť planéty je v našich rukách

SPRÁVY
0 /

Už tradične si 22. apríla pripomíname Deň Zeme, čím sa snažíme ukázať všetkým vekovým kategóriám krehkosť a zraniteľnosť našej planéty.

Na tento dôležitý deň upozornila aj ZŠ Sitnianska, ktorá ešte minulý týždeň zorganizovala netradičné  enviro aktivity pre celú školu. My sa k nim vraciame krátkym pripomenutím. Mladší i starší žiaci mali možnosť vidieť a vyskúšať si, ako sa z nepotrebného a odpadového textilu stane originálny kúsok.

Na výrobu im stačili iba staršie tričká alebo látky. Svedomito strihali, viazali, kreslili, farbili a vytvorili „staronové“ tašky či podložky. Svoje zručnosti ďalej uplatnili v rámci výchovného koncertu, kde s pomocou rozprávkových postavičiek triedili rozličné druhy odpadu.

V popoludňajších hodinách sa do dobrovoľníckej akcie zapojili rodičia, počas ktorej spoločne s učiteľmi skrášľovali priestory v interiéri aj exteriéri. Maľovali steny, natierali plot pred budovou, čistili okolie a presádzali kvety.

Okrem rodičov pomohla i organizácia ZAaRES, keď v rámci možností poskytla materiálnu a prostredníctvom dvoch zamestnancov i odbornú pomoc pri úprave kvetov. Samozrejme v týždni prebiehal aj zber starého papiera a kartónov.

Odkaz zachovania našej planéty pre budúce generácie šírila ZŠ Sitnianska medzi deťmi, ale i dospelými.  Je už len na nás ostatných, aby sme si uvedomili, že budúcnosť Zeme je v našich rukách.

Zdroj: Alexandra Chrobáková, Foto: ZŠ Sitnianska