Na Univerzite Mateja Bela v Banskej Bystrici sa otvára už druhý detský kútik

SPRÁVY
0 /

Na Pedagogickej fakulte UMB, Ružová 13 v Banskej Bystrici sa v pondelok 26. marca 2018 slávnostne otvára detský kútik PuFkáčik, ktorý pomohli vytvoriť študentky a študenti denného štúdia sociálnej práce.

Počas dňa otvorenia od 13:00 do 17:00 hod  budú pre deti pripravené tvorivé dielne na tému Veľkej noci organizované Katedrou pedagogiky PF UMB.  Detský kútik PuFkáčik je určený všetkým návštevníkom areálu bezplatne. K dispozícií je množstvo hračiek, knižiek, hier, ktorými prispeli zamestnanci fakulty.

„Vytvorením detského kútika reagujeme na potreby študentstva a zamestnanectva našej fakulty. V zahraničí sú takéto priestory štandardom. V budúcnosti by sme chceli v priestore zabezpečiť aj stráženie detí najmä v spolupráci so študentmi a študentkami, ktoré sa na prácu s deťmi pripravujú na našej fakulte a mohli by tak získať viac praktických skúseností a priamej práce,“

hovorí doc. PhDr. Alžbeta Brozmanová Gregorová, PhD., prodekanka pre medzinárodnú spoluprácu, vzťahy s verejnosťou a tretie poslanie PF UMB Banská Bystrica.

Na slávnostné otvorenia PuFkáčika si rodičia môžu priniesť svoje deti, nech si vyskúšajú túto novinku na UMB.

 

plagat pufkacik

Autor: ilustračné, Zdroj: Dana Straková