Tublatanka začína koncertné turné 33 rockov 1. októbra v Banskej Bystrici

ZAUJÍMAVOSŤ
0 /

Legendárna rocková skupina Tublatanka vyráža na slovenské a české koncertné turné, na ktorom oslávi 33 rockov na hudobnej scéne. Prvý z koncertov bude v Banskej Bystrici 1. októbra o 19:00 hod. v Športovej hale Dukla na Štiavničkách.

Fanúšikom zahrá Tublatanka koncert plný energie, ktorý bude prierezom toho najlepšieho z celej 33 – ročnej tvorby zo všetkých CD albumov a odznejú všetky hity. Dvojhodinová rocková show skupiny Tublatanka s použitím kvalitnej svetelnej a zvukovej aparatúry sa stane pre každého návštevníka jedinečným a neopakovateľným zážitkom.

Slovenská rocková legenda Tublatanka má za sebou dovolenkové aj pracovné leto. Hudobníci absolvovali množstvo koncertov na festivaloch a rôznych akciách. Plná elánu a síl vyráža Tublatanka už  1. októbri na turné s názvom „33 rockov“, aby spolu so svojimi fanúšikmi oslávila táto legendárna kapela neuveriteľné „Kristove roky“ na hudobnej scéne.

„Našťastie z nás na tridsaťtrojku bude tiecť len veľa potu namiesto krvi, pretože to budú poctivé vyše dvojhodinové koncerty, na ktorých zahráme 22 piesní zo všetkých vydaných albumov. Do koncertného playlistu sme zaradili väčšinu notoricky známych skladieb, bez ktorých si naše koncerty nemožno predstaviť,“

prezrádza líder kapely a spevák Maťo Ďurinda.

Koncertný repertoár, ktorý bude ako prvá b vidieť a počuť Banská Bystrica, bude obsahovať i piesne, ktoré Tublatanka roky nehrala. Patrí medzi ne napríklad aj Volanie divočiny či Šlabikár 4.

„Nevynecháme Svet v ohrození, keďže je v dnešných časoch naša krásna modrá planéta plná terorizmu a násilia, a toto je náš protestsong proti všetkému takto páchanému zlu,“

dodáva Maťo

Bubeník Peter Schlosser si na turné prichystal výkonnejšiu batériu svojich bicích nástrojov. Basgitarista Ďuro Topor a Maťo Ďurinda sa tešia, že si zahrajú aj na svoje nové akustické gitary. Viacero piesní zaznie totiž v unplugged verziách.

„Nezabudneme na nášho bývalého bubeníka Ďura Černého, ktorý tohto roku odišiel do rockového neba a na koncertoch zahráme novú pieseň na jeho počesť a pamiatku,

dopĺňajú členovia Tublatanky.

Tublatanka vznikla v roku 1982 v Československu v zložení Martin Ďurinda (gitara, spev), Pavol Horváth (basgitara, spev) a Juraj Černý (bicie). V obidvoch krajinách má veľa svojich verných fanúšikov. Preto sa koncerty k 33. výročiu skupiny budú konať na Slovensku i v Českej republike.  Lístky sú v predpredaji siete Ticketportal.

Slovenská časť koncertného turné Tublatanky:

01. 10. 2016 o 19:00 – Banská Bystrica, Športová hala Dukla na Štiavničkách 

07. 10. 2016 o 19:00 – Nitra, Mestská hala Klokočina 

14. 10. 2016 o 19:00 – Martin, Športová hala Podháj

15. 10. 2016 o 19:00 – Košice, Multi Hala pri Hornbachu

10. 11. 2016 o 20:00 – Bratislava, Majestic Music Club

26. 11. 2016 o 20:00 – Trenčín, Piano Club

 

33 rockov

 

Autor: (dem), Foto: FB Tublatanka a ilust.