Opitý vodič pri Veľkej Lúke ťažko zranil 27 – ročnú Bystričanku na bicykli

SPRÁVY
0 /

V pondelok o 16:15 hod. sa v katastri obce Veľká Lúka stala vážna dopravná nehoda.  Ťažkým zranením si zrážku s autom odniesla 27 – ročná cyklistku z Banskej Bystrice.  

K dopravnej nehode došlo tak, že cyklistka z Banskej Bystrice (27) jazdiaca pri pravom okraji cesty v smere od obce Veľká Lúka na Sliač sa náhle ocitla v jazdnej dráhe auta 58 – ročného vodiča z Dobrej Nivy,“

uviedla hovorkyňa Krajského riaditeľstva PZ v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Nehoda sa stala pár kilometrov za Veľkou Lúkou a na komunikácii, po ktorej nechodieva veľa áut, preto ju využívajú cyklisti či korčuliari.

Policajná hovorkyňa k nehode dodala:

„Vodič jazdil na osobnom motorovom vozidle Fiat Punto rovnakým smerom a cyklistku predchádzal vľavo, pričom došlo k zrážke. Po nej vodič vyšiel s vozidlom mimo cestu do priekopy v smere svojej jazdy, kde sa prevrátilo na ľavý bok. Cyklistka pri nehode utrpela ťažké zranenia s dobou liečenia viac ako 42 dní. U vodiča pri  dychovej skúške namerali mu 0,82 miligramu alkoholu, čo je 1,71 promile.“

Mladá žena utrpela ťažkú zlomeninu nohy a skončila v priekope. Záchranári ju previezli do zvolenskej nemocnice. Zo zranení sa bude liečiť niekoľko mesiacov.

Vodičovi v krátkom čase vznesie policajný vyšetrovateľ  obvinenie z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Škoda, ktorá pri dopravnej nehode vznikla na bicykli a aute, sa odhaduje na 2.200 eur.

Autor: KR PZ BB, Foto: policajné+TV JOJ