Opäť otvoria Prázdny obchod v Europe s úmyslom prekonať vlaňajšok

SPRÁVY
1 /

Takmer štyri tony šatstva, päť obdarovaných detských domovov, dom núdznych a tisícky ľudí s dobrým pocitom prispeli k tomu, že úspešný prvý ročník unikátnej verejnej zbierky Prázdneho obchodu otvorí svoje brány aj túto sobotu.

V bystrickej Europe sa bude každý deň, až do 30. októbra, napĺňať dobrými úmyslami police a vešiaky šatstvom a detskými knihami. Aktivitu aj tento rok podporilo mesto prostredníctvom oslovenia vybraných domov.

Prázdny obchod bude postavený opäť  v centrálnom priestore medzi eskalátormi od 22. – 30. októbra 2016. Všetci, ktorí majú záujem venovať nepotrebné šatstvo, tak budú môcť urobiť každý deň počas trvania zbierky, od 11:00 – 19:00 hod.  

Zamestnanci obchodu toto oblečenie uložia do regálov a nainštalujú aj do výkladu. Každý večer potom všetko šatstvo roztriedia, obchod opäť vyprázdnia a vytvoria tak priestor na ďalší deň jeho fungovania.

Tento rok môžu návštevníci venovať do zbierky aj detské knihy, ktoré Europa venuje nielen detským domovom, ale poteší nimi aj najmenších pacientov v Detskej fakultnej nemocnici.

„Minulý ročník ukázal, že sa stále vieme spojiť pre dobrú vec. Množstvo oblečenia, ktoré sme vyzbierali, bolo rozdelené medzi všetky vekové kategórie. Tento rok sme sa rozhodli zaradiť do zbierky aj detské knihy. Žiadne dieťa by nemalo byť ukrátené o rozprávkový svet a možnosť snívať,“

hovorí Viktor Maceják, Marketing & Event coordinator Europa SC.

Prázdny obchod opäť podporilo aj mesto Banská Bystrica. Druhý zástupca primátora Martin Turčan vysvetľuje:

„Štyri tony oblečenia, ktoré sa podarili minulý rok vyzbierať, sú krásnym výsledkom. Preto sme radi prijali možnosť, zapojiť sa do nového ročníka. Naše oddelenie sociálnej a krízovej intervencie oslovilo všetky subjekty a preverilo najakútnejšie požiadavky centier, aby vyzbierané oblečenie bolo doručené tam, kde ho potrebujú a aby sa ani jediným vyzbieraným kúskom neplytvalo.“

Dobrý úmysel prídu opäť podporiť aj známe osobnosti nášho regiónu, ktoré Prázdny obchod otvoria v sobotu 22. októbra o 17:00 hodine. Nahliadnite do svojho šatníka a vytrieďte nepotrebné oblečenie. Máte tiež veľa detských knižiek? Prineste aj tie a potešte deti z mesta i širokého okolia Banskej Bystrice.

Zdroj: ESC BB, Foto: Prázdny obchod 2015