Foto: Nová vláčiková atrakcia funguje každý deň

ZAUJÍMAVOSŤ
2 /

Mikrosvet železničných tratí a pohybujúcich sa vláčikov pod jednou strechou máme už aj v Bystrici! V nedeľu ho otvoril p. Patrik Driečny z firmy MIKADO model na Hornej ulici 54.

Na Mikuláša už od rána prúdili na Hornú ulici zvedaví rodičia so svojimi ratolesťami, aby v plnej kráse videli to čudo, ktoré vyzeralo, akoby ste sa z kopca pozerali na zelenú krajinu, okolo vás pretkanú sieťou koľajníc, po ktorých sa pohybujú rôznymi smermi zmenšeniny ozajstných lokomotív so všakovakými vozňami, od nákladných, až po osobné. Nás potešilo najmä to, že množstvo ľudí sa o atrakcii dozvedelo práve z internetových novín Bystricoviny.sk.

Tieto osvetlené vláčiky si frčia po mostoch a prechádzajú tunelmi, na perónoch stoja cestujúci a vo vozovom depe sú pripravené nové lokomotívy prepriahať nové súpravy vozňov. Okolo tohto železničného mikrosveta vidíte rozžiarené oči detí a ich rodičov, pozorne sledujúcich dianie v tejto zázračnej krajinke.

Ako povedal p. Driečny, kto raz s tým začne, už neskončí. Tento železničný mikrosvet sa bude neustále tvarovať a nanovo vyvíjať, takže jeho konečná tvár vlastne nikdy nebude konečná. Keď pred Mikulášom dokončili náročnú inštaláciu tejto u nás nevídanej atrakcie ani netušili, ako to celé bude fungovať. Prví mikulášski návštevníci sa mohli presvedčiť na vlastné oči, že to funguje parádne.

Bystričania i návštevníci nášho mesta, ktorí to na Mikuláša nestihli, o nič neprišli. Nová vláčiková atrakcia na Hornej ulici 54 bude fungovať každý deň. V pracovných dňoch bude otvorené od 10:00 do 17:00 a cez víkendy od 9:00 do 17:00. Vstupné bez časového obmedzenia je pre dospelých 2 eurá a pre deti 1 euro. Takže príjemný zážitok, priatelia.

Zdroj: Bystricoviny.sk (Miro Toman)