Kruhy v obilí sa množia aj v našom kraji!

ZAUJÍMAVOSŤ
13 /

Pozorovania UFO a piktogramy, tzv. kruhy v obilí sa objavili na našom území aj v minulosti. Avšak štyri kruhy za jeden rok, lepšie povedané za niekoľko týždňov, to sme tu ešte nemali!

Prvé tohtoročné kruhy na Slovensku, len dvadsiate vôbec, sa objavili pri meste Poltár v dedinke České-Brezovo ešte 22. júna. Piktogram meral na dĺžku 40 metrov a bol zložený z trojuholníka a štyroch kruhov. Ufológovia skúmali tento úkaz a merali tu aj tzv. bioenergiu. Jej normálna hodnota, ktorú vyžaruje všetko pozemské je vyčíslená na 42 centimetrov. V tomto piktograme sa namerala hodnota okolo 60 centimetrov. Ešte zarážajúcejší je však fakt, že kým kompas niekoľko metrov mimo kruhu ukazoval správny smer, v kruhu sa už namerali odchýlky od 15 do 20 stupňov. Vedľa tohto piktogramu, ktorý odborníci považujú za pravý, sa objavil aj menší, falošný. Ten nevykazoval pri skúmaní žiadne abnormality a išlo zrejme len o pokus domácich obyvateľov.

poltar1 poltar2 poltar3

Druhý kruh sa objavil v nitrianskom kraji, presnejšie pri meste Tlmače v časti Lipník a bol vzdialený asi 150 metrov od sídliska. Piktogram tvorilo 5 kruhov, jednou zo zaujímavostí bol nedokončený prstenec okolo jedného kruhu, čo sa na Slovensku zatiaľ neobjavilo. Ufológovia tu namerali bioenergiu s hodnotou okolo 90 cm. Magnetické pole však nevykazovalo známky abnormality. Viacerí domáci obyvatelia dokonca videli predošlé noci prelietať neznáme objekty nad ich domami. Jedna pani dokonca v noci, kedy vznikol piktogram počula čudné zvuky a videla zvláštne kruhové „lietadlo“ s bielymi a červenými svetlami dookola.

lipnik1 lipnik2 lipnik3

Prešlo ani nie päť dní a už boli ohlásené tretie tohtoročné kruhy, tento krát opäť v našom kraji a síce v Hliníku nad Hronom. Už štandardne sa meralo vychýlenie magnetického poľa, pri čom strelka kompasu sa v kruhu vychýlila o 15 stupňov.. Pri meraní bioenergie to boli dokonca hodnoty okolo 100 centimerov, namiesto štandardných 42. Piktogram bol zložený z dvoch kruhov, okolo jedného boli dva poloblúky, čo sa na Slovensku podobne ako trojštvrťového prstenca v Lipníku, objavilo po prvý krát.

hlinik1 hlinik2 hlinik3

Štvrtý a predpokladáme že posledný tohtoročný piktogram sa objavil opäť v nitrianskom kraji medzi obcami Kozárovce a mestom Tlmače, a od druhého tlmačského bol vzdialený len približne dva kilometre. Tento piktogram sa od predchádzajúcich úplne líšil, bol oveľa zložitejší a pripomínal kvet. Niečo tak zložité a doslova krásne sa u nás ešte neobjavilo, v zahraničí sú však tak zložité kruhy bežné. Kruh mal na dĺžku pozoruhodných 68 metrov. Ako pri iných aj tu bolo namerané vychýlenie magnetického poľa, ktoré ukazovalo pre ufológov až neskutočné odchýlky okolo 90 stupňov.

kozarovce3 kozarovce2 kozarovce1

Kruhy z Tlmáč, Hliníku nad Hronom a Kozároviec sú na jednej priamke a majú pravdepodobne aj ten istý deň vzniku. Ufológovia preto predpokladajú, že sa môže jednať o jedného autora. Rozhodnutie či tento pochádza z povrchu zemského už nechávame na vás. Podľa odborníkov sú totiž fakty jasné. V prípade, že vás problematika zaujala, viac informácií nájdete na www.uforevue.sk.

Zdroj: Pre Bystricoviny.sk exkluzívne Tomáš Stankovič - uforevue.sk