FOTO: Nádherné veterány na Štiavničkách odštartovali moto sezónu 2016

SPRÁVY
0 /

Stalo sa už tradíciou, že každoročne 1. mája štartuje v Banskej Bystrici nová moto sezóna veteránov. Aj tohto roku na parkovisku Štiavničky Veterán klub Banská Bystrica v spolupráci so  SAD Zvolen a.s.,  Penzión Čachovo Selce a mesto Banská Bystrica pripravili XXVII. ročník Stretnutia generácií.

Ráno na 1. mája prišli na Štiavničky stovky malých a veľkých  Bystričanov i fanúšikov historických strojov zo širokého okolia, aby si pozreli nádherné historické motocykle či automobily členov Veterán klubu Banská Bystrica.

Ako hovorí predseda klubu bystrických veteránov Ivan Dedina, pre nich je doslova vyznamenaním, keď ich s láskou udržiavané historické mašiny stroje  môžu vystaviť na obdiv návštevníkom akcie Stretnutie generácií a prejsť sa na nich po meste a okolí.

V nedeľu to bol už 27. ročník prehliadky bystrických moto veteránov. Na parkovisku pred futbalovým štadiónom Štiavničky sa predstavili v plnej kráse historické motocykle, osobné autá, traktory, autobusy i nákladné autá. Pre množstvo návštevníkov to bol skvelý zážitok.

Po prehliadke historických vozidiel na Štiavničkách sa veterány vybrali na svoju prvú tohtoročnú jarnú jazdu do Poník, odkiaľ pokračovali do cieľovej stanice k penziónu Čachovo Selce. Počasie vydržalo, takže s dobrou náladou to bol vydarený prvý motoristický máj 2016.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová