Vlado ´Drakula´ Moravčík vyhral svoj 81. zápas, tentokrát vo full muay thai

ŠPORT
0 /

Štyri titulové zápasy svetovej asociácie WKN, skvelí zápasníci, zaujímavé duely, to všetko ponúkol Simply the Best 6 v Aréne Poprad aj s našim banskobystrickým thaiboxerom Vladom Moravčíkom.

Základným pilierom galavečerov Simply the Best sú mená fighterov, ktorí patria k tomu najlepšiemu, čo česká a slovenská bojová scéna môže ponúknúť. Podujatie v Poprade tiež kládlo dôraz na kvalitu zahraničných bojovníkov a obzvlášť v spojení s titulovými zápasmi. Súboje boli teda atraktívne a dostávali divákov do varu.

Galavečer pod Tatrami bol pred pár dňami naozaj aj divácky atraktívny. Priniesol totiž zápas slovenskej megahviezdy Vlada Moravčíka vo full muay thai do 76kg na 3×3 min s Američanom Dorianom Priceom. Náš Drakula nesklamal a zvíťazil K.O. systémom v prvom kole. Pre Bystricoviny povedal:

„Na poslednú chvíľu sa mi zmenil súper a to nikdy nie je nič príjemné. Bol som však pripravený na hocikoho. Protivník bol vyšší od mňa, čo je dosť neobvyklé. Stratégiu som mal nachystanú do druhého kola, ale podarilo sa mi ho nachytať už v tom prvom. Dostal sa do počítania po mojom zadnom direkte. Očakával som, že sa už následne nebude hrnúť do boja, ale skôr to vyskáče. No mýlil som sa, takže som ho chytil kopom z otočky a následne prišlo na rad koleno na solar. Po zákonitom druhom počítaní som už išiel tvrdo po ňom, nakoľko tretie počítanie v prvom kole znamená technické K.O. a koniec zápasu. Zasadil som mu tvrdé údery rukami, po ktorých sa ocitol znova na zemi. Takže som si pripísal 81. víťazstvo z 86-tich zápasov.“

Američan Dorian Price súťažil v najprestížnejšej asociácii UFC a bol aj šampiónom Ameriky. Nešlo teda o neznámeho borca. Moravčíka teraz čaká sústredenie v Thajsku a 5. decembra zápas v Prahe. Súper nateraz ešte nie je známy.

Autor: (bl), Foto: Zdroj vladimirmoravcik.com