Žiaci v banskobystrických školách môžu využívať nové moderné učebne

SPRÁVY
0 /

Mesto Banská Bystrica dlhodobo investuje do obnovy budov materských a základných škôl z eurofondov. Modernizujú sa však aj učebne v interiéroch.

Primátor mesta Ján Nosko hovorí:

„Som rád, že rekonštrukcia a modernizácia 40 učební vo všetkých mestských základných školách je dnes napriek mnohým komplikáciám takmer vo finálnej fáze. Jedná sa o projekt Integrovaného regionálneho operačného programu, v rámci ktorého sa v triedach vymenili podlahové krytiny, radiátory, svietidlá, umývadlá, ale aj nové maľby. Následne v nich pribudli počítače, notebooky, tlačiarne, interaktívne tabule, školský či laboratórny nábytok či edukačné pomôcky.“

Ján Nosko

Ján Nosko

Hoci niektoré školy ešte nemajú kompletne dokončené všetky triedy, v blízkej budúcnosti by mali práce pokročiť a žiaci sa budú môcť vzdelávať v nových učebniach fyziky, bio-chémie, počítačových triedach či v knižniciach.

„Starostlivosť o školy a školské zariadenia je jednou z našich kľúčových priorít. Dôkazom je rekonštrukcia škôlok, odstránenie havarijných stavov, vyriešenie problémov s nedostatkom kapacít a nakúp potrebného materiálno-technického vybavenia. Vo vytváraní krajších a modernejších priestorov pre učiteľov aj deti chceme pokračovať naďalej,“

dodáva Nosko.

Mesto Banská Bystrica má za sebou množstvo úspešne zrealizovaných projektov financovaných z európskych štrukturálnych a investičných fondov zameraných na obnovu budov a úsporu energií, vďaka čomu sa znížili náklady na ich prevádzku.

V záujme samosprávy je v tomto trende pokračovať a v novom programovom období využiť príležitosti získať ďalšie eurofondy na obnovu svojich nehnuteľností. Sem patrí aj vybavenie interiérov školských budov, ktoré sa modernizujú v duchu technického a technologického rozvoja v 21. storočí.

Zdroj: (tom) a mesto BB , Foto: FB a ilustračné