Začiatkom decembra sa uskutočnia Fončorďácke komunitné palacinkové hody

SPRÁVY
1 /

Na Fončorde sa tento rok dodrží komunitná tradícia – Fončorďácke palacinkové hody. Už 10. ročník obľúbeného podujatia sa uskutoční 2. decembra 2022 v Komunitnom centre Fončorda na Havranskom 9 v Banskej Bystrici.

Bude sa piecť, ochutnávať, tvoriť a naučíte sa kadečo o tejto pochúťke, ktorú pripravovali všetky generácie a obľúbili si ju na všetky možné spôsob.

Po predchádzajúcich Fončorďáckych hodoch jablkových, medových, medovníčkových, muffinkových, paradajkových, zemiakových, strukovinových, cestovinových a mrkvových sa návštevníci môžu  tešiť na Fončorďácke palacinkové hody.

A bude to pestré – palacinky na slano, na sladko a s rôznymi náplňami. Zistíte kto ich ako robí a má rád, ako ich pripraviť gurmánsky i pre ľudí s výživovými či zdravotnými obmedzeniami.

Nebudú chýbať ochutnávky, škola pečenia palaciniek, kreatívne plnenie a dekorovanie i cukrárske tajomstvá. Pre celiatikov bude palacinková poradňa. Obohatením akcie bude burza sladkých i slaných receptov, ako aj tvorenie z palacinkového cesta.  Zapojiť sa bude možné aj do súťaže o naj palacinku.

Môžete si už teraz poznačiť v kalendári termín – piatok 2. decembra 2022 od 15:00 – 19:00 hod. popoludní v Komunitnom centre Fončorda na Havranskom 9. Pozvanie platí pre všetkých, ktorí majú radi palacinky a dobrú náladu.

Viac informácií získate na https://www.facebook.com/kcfbb/.

Zdroj: komunitné centrum Fončorda, Foto: ilustračné