Výťažok z mestského plesu vo výške 3 770 eur pôjde na pomoc rodine Michala v bdelej kóme

SPRÁVY
1 /

Stalo sa už tradíciou, že plesovú sezónu v Banskej Bystrici otvára Charitatívny ples mé 6sta.  Ten tohtoročný sa konal v piatok 17. januára 2020 v Hoteli Lux.

Plesovým večerom sprevádzala moderátorská dvojica  Lucia Barmošová a Štefan Skrúcaný. Hlavným hudobnými hviezdami banskobystrického plesu boli IMT Smile, Kandráčovci, Ilona Csáková, Noga a Skrúcaný. Vystúpili aj Janelys y su Cubania (Kuba), Sway Band a Ľudová hudba Pecníkovci.

Primátor mesta Ján Nosko zhodnotil tohtoročný charitatívny ples slovami:

„V piatok večer sme otvorili plesovú sezónu 2020 v našom meste. Ďakujem všetkým zúčastneným, personálu aj organizačnému tímu. Ani tento rok nechýbala výborná zábava a atmosféra bola príjemná. Vďaka dobrým ľuďom sa podarilo vyzbierať 3 770 eur, ktoré budú venované rodine pána Michala Francistyho. Držím palce a verím, že pomôžu čo najviac.“

38 – ročný športovo aktívny človek, otec dvoch detí (dievčatá 9 a 11 rokov), rád pomáhal iným. Cez leto práve na začiatku letných prázdnin jedno ráno už nevstal z postele a začal sa boj o jeho život. Následkom dlhého oživovania a nedostatočným prísunom kyslíka do mozgu upadol do bdelej kómy. Tým sa zmenil život celej rodiny.

Michal Francisty už viac ako pol roka nikomu nepomáha, leží v bdelej kóme. Teraz zvádza najťažší boj svojho života. Potrebuje sa prebudiť, ale sám to nedokáže. Trpí tým celá jeho rodina. Preto každá pomoc v tejto situácii je vítaná…

Autor: (tom), Foto: FB a ilustračné