Výstražná svetelná signalizácia pred priechodmi pre chodcov v Banskej Bystrici

SPRÁVY
8 /

Nedávno vzbudilo pozornosť verejnosti osadenie spomaľovačov pred priechodom pre chodcov na Ďumbierskej, kadiaľ prechádzajú najmä deti s rodičmi do neďalekej základnej školy. Podobné bezpečnostné dopravné opatrenia vo forme umiestnenia výstražných svetiel pokračujú aj pred ďalšími priechodmi v meste pod Urpínom.

V tomto roku naše mesto v spolupráci s ČSOB nadáciou úspešne dokončilo projekty na bezpečnejšie priechody pre chodcov v Banskej Bystrici. Je to dôležité najmä počas jesenných a zimných mesiacov, kedy narastá počet sychravých dní so zníženou viditeľnosťou. Vodiči tak skôr zaregistrujú priechod pre chodcov a šliapnu na brzdu.

Sásovská cesta

Sásovská cesta

Vďaka poskytnutému grantu od ČSOB nadácie, boli vo vytypovaných lokalitách na priechodoch, v blízkosti školských zariadení, umiestnené LED výstražné svetlá nad zvislé dopravné značenie „priechod pre chodcov“.

Ide o Sásovskú cestu, Ďumbiersku, Triedu Hradca Králové, Skuteckého a Lazovnú ulicu.

Skuteckého ulica

Skuteckého ulica

LED výstražné svetlá majú pomôcť vodičom motorových vozidiel v lepšej orientácii k blížiacim sa priechodom pre chodcov, ktoré využívajú najmä žiaci navštevujúci blízke školské zariadenia.

„Za finančnú podporu, na realizáciu bezpečnejších priechodov pre chodcov, ďakujeme nášmu partnerovi. Veríme, že v úspešnej spolupráci budeme pokračovať aj pri ďalších projektoch, ktoré budú prínosom pre Banskobystričanky a Banskobystričanov, ako aj pre návštevníkov mesta pod Urpínom,“

uvádza Mesto Banská Bystrica na sociálnej sieti.

Zdroj: Mesto BB a (tom)  , Foto: ilustračné FB