Výstavba oddychovej zóny Magnólia pri Zariadení pre seniorov Jeseň úspešne napreduje

SPRÁVY
0 /

Ako sme už informovali, nedávne obdobie covidovej pandémie ukázalo potrebu vytvárania bezpečných exteriérových priestorov na trávenie voľného času pre skôr narodených Banskobystričanov a Banskobystričanky, ako  aj na krátke stretnutia s ich vnúčatami, priateľmi či príbuznými.

Práve preto prišla banskobystrická samospráva s myšlienkou vybudovania oddychovej zóny Magnólia pri Zariadení pre seniorov Jeseň, ktorá sa začalo v minulých dňoch aj realizovať. Nový priestor poskytne všetkým klientom a ich  rodinám viacúčelové bezbariérové prostredie, kde sa budú cítiť bezpečne a príjemne.

„Veľmi ma teší, že sa nám naplno podarilo rozbehnúť projekt vybudovania oddychovej zóny Magnólia pri Zariadení pre seniorov Jeseň. Kvalitný vonkajší bezbariérový a hlavne bezpečný priestor klientom veľmi chýbal, čo sa najviac prejavilo v náročných časoch pandémie, keď boli všetci separovaní a izolovaní na izbách,“

povedal banskobystrický primátor Ján Nosko.

Ján Nosko na kontrolnom dni

Ján Nosko na kontrolnom dni

Hoci stavebný dozor v podobe samotných klientov zariadenia funguje stopercentne,  v piatok sa bol primátor Nosko presvedčiť na mieste o tom, že stavebné práce napredujú podľa harmonogramu. V novej zóne vzniknú malé oddychové ostrovčeky so zeleňou určené na spoločenské vyžitie i stretnutia klientov s vnúčatami, priateľmi či príbuznými.

Zhotoviteľ čoskoro začne s inštaláciou všetkých plánovaných konštrukcií, pergoly, altánku, lavičiek či vyvýšených záhonov, vďaka ktorým budú môcť naši skôr narodení Bystričania a Bystričanky pestovať bylinky a starať sa o ne.

„V novom oddychovom priestore bude osadený šachový stôl, ruské kolky, petang či rotoped. Poslúži aj na organizovanie rôznych aktivít, záhradnú terapiu, muzikoterapiu či animoterapiu. Verím, že všetko pôjde podľa plánu a koncom júla budeme môcť Magnóliu slávnostne otvoriť,“

uviedol Nosko.

Pri odchode z kontrolného dňa sa primátor stretol so zamestnancami MsÚ Banská Bystrica  zapojených do 18. ročníka najväčšieho podujatia firemného dobrovoľníctva na Slovensku – Naše mesto.

Zariadenie pre seniorov Jeseň

Zariadenie pre seniorov Jeseň

„Zatiaľ čo jedna skupinka natierala na škôlke na Fončorde plot, ďalšia trávila s klientmi z Jesene dopoludnie prechádzkami, rozhovormi či čítaním. Som presvedčený, že budúci rok im na tieto aktivity poslúži už aj nová oddychová zóna, kde sa budú všetci cítiť príjemne a bezpečne,“

dodal primátor mesta

Ján Nosko so seniromi

Ján Nosko so seniormi

Autor: (tom), Foto: mesto BB