Vstúpte do sveta statočných hrdinov počas sobotňajšieho Dňa hasičov v bystrickej Europe

SPRÁVY
0 /

V priestoroch bystrickej Europy bude v polovici júna opäť poriadne horúco. Tradičný Deň hasičov ponúkne návštevníkom centra jedinečnú príležitosť spoznať prácu a odvahu statočných hrdinov zblízka. Pripraviť sa môžu na adrenalínové akcie či ukážky nebezpečných záchranárskych zásahov. Nebudú chýbať ani aktivity i súťaže pre deti a dospelých, vďaka ktorým sa bude môcť každý na chvíľu ocitnúť v koži skutočného hasiča.

V sobotu 15. júna 2024 od 9:00 hod. sa Europa SC zmení na miesto plné adrenalínu a napätia v podaní profesionálnych i dobrovoľných hasičov. Organizátori si pre návštevníkov centra pripravili bohatý výber interaktívnych a pútavých aktivít, ktoré budú prebiehať v centrálnom priestore Europy, na strešnom parkovisku, aj pred hlavnými vchodmi do centra. Hasiči v nich predvedú dynamické i statické ukážky náročných zásahov a ich záchranársku prácu.

Pod záštitou Krajského riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Banskej Bystrici a za podpory organizačných partnerov sa uskutoční aj súťaž TFA Slovakia 2024 (Toughest firefighter alive – Najtvrdšie hasičské prežitie, ktorá bude prebiehať v čase od 9:30 do 15:30 hod. V nej si svoje schopnosti otestujú najskúsenejšie hasičské tímy. Zároveň prebehne  25. ročník Krajskej súťaže vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel

Tento rok to bude už 15. ročník medzinárodnej súťaže TFA Slovakia . Ide o jednu z  najatraktívnejších, ale aj najťažších  súťaží vôbec, ktoré sa konajú na našej pôde,“

informuje Marek Polomský, Marketing Manager Europa SC.

Svoje kvality a schopnosti si v rámci TFA opäť zmerajú muži i ženy z profesionálnych, ale aj dobrovoľných hasičských zborov, a to v štyroch tradičných disciplínach- veža, schody, hadice a prekážková dráha.

Rovnako sa aj tento rok uskutoční Memoriál Pavla Snopka a Jozefa Dobríka vo vyslobodzovaní zranených osôb z havarovaných vozidiel. Tento emotívny a dramatický moment bude nielen ukážkou zručností, ktoré musia hasiči preukázať pri záchrane života, ale aj čestnou spomienkou na dvoch hrdinov, ktorí tragicky zahynuli pri plnení svojich pracovných povinností.

Memoriál, ktorý sa bude konať už po 24. krát, je zároveň silným pripomenutím dôležitosti a nebezpečenstva hasičskej práce, ako to napokon potvrdila aj nedávna tragická udalosť pri zásahu hasičských zložiek.

Deň Hasičov je pre nás príležitosťou ukázať verejnosti, aká je hasičská práca náročná a nenahraditeľná. Sme radi, že aj tento rok môžeme byť súčasťou tohto jedinečného podujatia a umožniť tak našim návštevníkom nazrieť do sveta hasičov, kedy môžu osobne zažiť skutočné situácie, s ktorými sa hasiči dennodenne stretávajú. Veríme, že tento deň prinesie mnohým, okrem adrenalínu a zábavy, aj podstatné vedomosti o tom, ako možným nebezpečným situáciám predísť či ako pri nich postupovať,“

dopĺňa Polomský.

Sobotňajší Deň hasičov ponúkne aj množstvo aktivít pre najmenších. V čase od 10:00 – 13: 00 hod. sa môžu deti tešiť na obľúbenú súťaž Malý hasič, ale aj na populárnu penovú párty či ukážky hasičskej techniky, ktorá každoročne očarí stovky malých nádejných hasičov.

Europa SC pozýva všetkých, aby prišli osláviť Deň hasičov – 15. júna 2024 v priestoroch najväčšieho banskobystrického obchodného centra, kde zažijú deň plný odvahy, akcie a nezabudnuteľných momentov.

Zdroj: Black Apple , Foto: ilustračné ESC BB