Vo Zvolene museli predčasne ukončiť prevádzku mobilnej ľadovej plochy na námestí

SPRÁVY
2 /

V polovici decembra 2023 otvorili na zvolenskom námestí mobilnú ľadovú plochu pre verejnosť. K dispozícii bola počas celých vianočných sviatkov a aj po nich, prevádzka mala fungovať aj v priebehu februára.

Mesto Zvolen však muselo v uplynulých dňoch ukončilo prevádzku tejto ľadovej plochy pre verejné korčuľovanie. Podľa hovorcu mesta Martina Svatušku k tomuto kroku primälo samosprávu najmä počasie, keďže na toto ročné obdobie sa mimoriadne oteplilo.  To dalo zabrať ľadu i chladiacemu zariadeniu.

Dôvodom boli aj pretrvávajúce dažde v uplynulých týždňoch a viaceré technické poruchy.

„Predpovede hovoria o ďalších zrážkach a plusových teplotách v nasledujúcich dňoch,“

upresnil Svatuška s tým, že náklady na prevádzku ľadovej plochy počas končiacej sa zimnej sezóny ešte nie sú úplne vyčíslené. Odhady hovoria o sume približne 25 tisíc eur.

Primátor Zvolena Vladimír Maňka pre TASR poznamenal, že verejné korčuľovanie na zvolenskom námestí podporili viaceré firmy, čím sa darilo znižovať náklady mesta na prevádzku:

„Celkovo firmy prispeli na prevádzku klziska sumou takmer 10 tisíc eur. Záujemcovia, ktorí si prenajali klzisko vo večerných hodinách pre amatérske hokejové zápasy, prispeli na fungovanie klziska sumou viac ako 5 tisíc eur. Ďakujeme všetkým sponzorom, hokejovým kolektívom i dobrovoľným darcom. Aj vďaka nim sme si mohli užiť príjemné chvíle na korčuliach priamo na námestí.“

Vladimír Maňka

Vladimír Maňka

V Banskej Bystrici je zabezpečené korčuľovanie pre verejnosť v hale B zimného štadióna v podvečerných hodinách v stredu, sobotu a nedeľu (počas školských prázdnin sa ponuka rozšíri).

Mesto pod Urpínom uvažovalo aj o otvorení prírodnej ľadovej plochy v areáli zimných športov na plážovom kúpalisku v správe ZAaRESu, ale vodná hladina na jazere kvôli teplej zime dostatočne nepremrzla, takže sa ľadová plocha pre verejnosť nemohla otvoriť.

Zdroj: TASR a (tom), Foto: Mesto Zvolen a ilustračné