Viceprimátor Martin Majling sa stretol s Radou študentov a študentiek mesta Banská Bystrica

SPRÁVY
1 /

Rada študentov a študentiek mesta Banská Bystrica je skupina aktívnych ľudí, ktorej cieľom je zlepšiť a spríjemniť život študentkám a študentom v meste pod Urpínom.

Táto skupina mladých ľudí chce vrátiť do Banskej Bystrice študentský život. Ide o poradný, koordinačný a iniciatívny orgán primátora, ktorý zastrešuje študentskú agendu. Snaží sa spríjemniť a zjednodušiť život študentom a študentkám v Banskej Bystrici.

Naposledy sa uskutočnilo osobné stretnutie ešte pred pandémiou v roku 2019. Viceprimátor mesta Martin Majling po dlhej pauze privítal na pôde mestského úradu zástupcov hlasu študentov.

„Spoločne sme diskutovali o predchádzajúcom období, aktuálnych témach či podnetných návrhoch a možnostiach, akými by sa dalo študentom pomôcť. Dôležitou súčasťou boli aj voľby, pričom novou predsedníčkou rady sa stala Natália, ktorá si dodatočne určí svojich troch podpredsedov, zastupujúcich vysoké, stredné a základné školy,“

uviedol Martin Majling.

Predstavitelia mesta sa tešia na spoluprácu v ďalšom období a veria, že osobných stretnutí, ktorých výsledkom budú úspešné aktivity a projekty v prospech študentov, bude čoraz viac.

O aktivitách Rady študentov a študentiek mesta Banská Bystrica vás budeme priebežne informovať.

Zdroj: mesto BB, Foto: ilustračné