Väčšina bežeckých tratí v okolí Banskej Bystrice je na víkend upravená, pripravuje sa aj okruh na plážovom kúpalisku

SPRÁVY
10 /

Začiatok zimy neprestáva prekvapovať a sneženie pokračovalo aj v tomto týždni. Snehová pokrývka konečne dosiahla takú hrúbku, že na trate mohli vyraziť okrem skútrov aj ratraky. Na víkend je upravená väčšina tratí v okolí Banskej Bystrice.

Kremnické vrchy: Na tratiach je asi 40 cm snehu a tak sa úprava tratí na bystrickej strane začala vo štvrtok večer na bežeckom štadióne na Králikoch a na Tajovskej zvážnici. V piatok úprava pokračovala traťami smerom na Skalku a na Hostinec.

„Skúsime upraviť aj Malachovskú zvážnicu a uvidíme, pokiaľ sa ratrak dostane. V noci na sobotu príde na rad aj Kordícka zvážnica, ktorú vo štvrtok upravil Kordícky hrebenák,“

hovorí riaditeľ mestskej organizácie ZAaRES Ivan Šabo.

Starohorské vrchy: V piatok počas dňa vyrazil na trate ratrak z Donovalov a v pláne je úprava tratí až po Šachtičky.

Veľká Fatra: Prvú úpravu tu plánuje ZAaRES v priebehu budúceho týždňa.

Plážové kúpalisko: Okruh vo štvrtok popoludní počas odmäku pracovníci ZAaRESu utlačili skútrom. Cieľom je, aby trať počas víkendu poriadne premrzla a vytvoril sa pevný základ – zatiaľ z prírodného snehu, technický sneh je asi na štvrtine okruhu.

Počas víkendu sa bude pokračovať v zasnežovaní. Ak to podmienky dovolia, okruh by mohol byť otvorený v pondelok. Zatiaľ je areál pre verejnosť uzatvorený.

Postupne budeme tento článok doplňovať o aktuálne informácie, ktoré trate sa ešte podarí v piatok a počas víkendu upraviť.

Autor: (tom), Foto: ZAaRES