V sobotu zažije Rudlová – Sásová akciu Bodka za školským rokom

SPRÁVY
0 /

V sobotu 25. júna 2022 medzi 10:00 – 16:00 hod. ožije najväčšie banskobystrické sídlisko Rudlová – Sásová v Jelšovom hájiku a okolí akciou pod názvom Bodka za školským rokom, ktorá bude spojená s dobrovoľnou brigádou a upratovaním Jelšového hájiku. Zídu sa malí i veľkí obyvatelia tohto sídliska, aby spoločne dali bodku za školským rokom.

Pri príchode v infostane, kde bude prebiehať registrácia,  deti dostanú kartičku. Na ňu budú, za svoj predvedený výkon a šikovnosť na jednotlivých stanovištiach,  ako sú skákanie vo vreci, lov udicou, hádzanie loptičkou, zbieranie odpadkov, breh/more, tangram, kreslenie mapy, pavučina a hľadanie vecí iba pomocou hmatu získavať body/podpisy.

Jednotlivé stanovištia budú rozmiestnené v Jelšovom hájiku a za absolvovanie už 3 stanovíšť, budú môcť deti získať  sladkú odmenu, ľadovú drť, „mačku vo vreci“ alebo využiť nejakú atrakciu – skákací hrad, lukostreľba, lanová dráha a maľovanie na tvár. Atrakcie budú pripravené nad Jelšovým hájikom.

Pre dobrovoľníkov, ktorí sa zapoja do brigády, bude k dispozícii občerstvenie.

„Spolu s ostatnými organizátormi sme sa snažili pripraviť pre deti pestrý program.  Verím, že nám vyjde aj počasie a na akcii sa zabaví čo najviac malých i veľkých obyvateľov nielen z Rudlovej -Sásovej. Tie najmenšie deti, určite najviac poteší skákací hrad, maľovanie na tvár a sladkosti. S organizovaním podobných podujatí budeme aj naďalej pokračovať. Myslím si, že obyvatelia Rudlovej – Sásovej si to zaslúžia,”

povedal pre náš portál predseda Občianskej rady Rudlová–Sásová  II. Andrej Refka, ktorý sa na organizovaní podujatí na najväčšom banskobystrickom sídlisku podieľa už viac ako 15 rokov.

Andrej Refka

Andrej Refka

Organizátormi podujatia sú Saleziáni a saleziánky, združenia Domka a Laura, Spoločenstvo a Občianska rada Rudlová–Sásová, Nezávislá občianska iniciatíva Náš domov Sásová, v  spolupráci s poslancami volebného obvodu č. 3 a podporou mesta Banská Bystrica.

Ak chcete so svojimi deťmi prežiť deň plný zábavy, športových aktivít a pocitu, že ste urobili niečo užitočné pre životné prostredie, príďte v sobotu o 10:00 hod. do Jelšového hájiku. Bude to pre všetkých príjemný zážitok.

Autor: (tom)  , Foto: OR RU-SÁ II a ilustračné