V piatok prichádza Mikuláš na Námestie SNP, v nedeľu pokračuje v Rudlovej – Sásovej

SPRÁVY
0 /

Bystrická púť Mikuláša so svojimi pomocníkmi začína už tradične 6. decembra na Námestí SNP a pokračuje v mestských častiach. Prinášame Vám prehľad mikulášskej cesty naprieč mestom pod Urpínom.

Piatok 6. decembra Fončorda a Námestie SNP

Najskôr príde Mikuláš na Fončordu. O 16:00 hod. bude s anjelom a čertom na Kyjevskom námestí rozdávať deťom darčeky. Nebude chýbať rozsvietenie vianočného stromčeka, Mikulášske pásmo v podaní FS Urpín či diskotéka, ani Mikulášsky punč a čajík.

O 17:00 hod. môžu všetky bystrické deti očakávať Mikuláša s pomocníkmi na Námestí SNP. Program otvorí rozprávka s pesničkami a maskotmi Bojkom so Zmrzlinkou. Aj tento rok príde medzi deti Mikuláš na koči plnom sladkostí a spolu s tými najmenšími rozsvieti vianočný stromček. Napokon všetkých poteší tanečné vystúpenie detí zo Základnej umeleckej školy J. Cikkera.

Sobota 7. decembra Podlavice a okrajové časti mesta

Dopoludnia o desiatej podlavické deti privítajú Mikuláša v areáli kostola v Podlaviciach. Popoludní absolvuje Mikuláš cestu po južných okrajových častiach mesta na koni a koči so zastávkami o 14:00 hod. v Rakytovciach, o 15:00 hod. v Kremničke, o 16:00 hod. v Iliaši, o 17:00 hod. pri vianočnom stromčeku v Podháji, o 18:00 hod. na parkovisku na Medenej ulici na Pršianskej terase.

O 16:00 hod. od bystrickej Europy na Námestie SNP štartuje charitatívny Mikulášsky beh. Mikuláši v oblekoch pomôžu tak o.z. Neónka, ktoré sa venuje zlepšovaniu podmienok života detí s chronickými ochoreniami, tento rok to bude skupinka detských pacientov s diagnózou cystickej fibrózy. Cieľ je vyzbierať peniaze na inhalátory pre 5 detičiek do 2 rokov.

Nedeľa 8. decembra Rudlová – Sásová

Na najväčšie banskobystrické sídlisko Rudlová – Sásová príde Mikuláš s anjelom a čertom v nedeľu o 15:30 hod. zavíta priamo na vianočné trhy, ktoré sa už tradične budú konať na ihriskách Rudohorská pod oporným múrom.

Predseda Občianskej rady Rudlová – Sásová II. Andrej Refka, ktorý sa spolupodieľa na organizovaní tejto tradičnej akcie už 13. rok, pre náš portál povedal:.

„Tešíme sa na všetkých ľudí dobrej vôle, ktorí zavítajú túto nedeľu popoludní do Sásovej na Rudohorskú,  kde si pochutnajú na Vianočnej kapustnici, lokšiach, medovníkoch, punči a vianočných oblátkach. Dúfam, že nám aj zasneží a Mikuláš s darčekmi pre deti príde do typickej zimnej atmosféry.“

Podujatie v Rudlovej – Sásovej pripravuj: Saleziáni don Bosca, Domka – združenie Saleziánskej mládeže, Laura – združenie mladých, Nezávislá občianska iniciatíva Náš domov Sásová, Občianska rada Rudlová – Sásová I. a II. a Spoločenstvo Rudlová – Sásová  s finančnou podporou mesta Banská Bystrica, v spolupráci s poslancami za volebný obvod č. 3.

Utorok 10. decembra Radvaň

O 17:00 hod. sa v jedálni ZŠ a MŠ Radvanská objaví Mikuláš, ktorý si pre všetky radvanské deti pripravuje balíčky. Okrem nich sa detičky môžu tešiť na bohatý program, vianočný punč, tvorivé dielne a kultúrne vystúpenia.

Okrem toho Mikuláš navštívi aj iné miesta v Banskej Bystrici vrátane obchodných a materských centier, takže nebude problém sa  s ním stretnúť.

Autor: (tom), Foto: ilustračné