V nedeľu sa koná jarné výmenné stretnutie veteránov spojené s výstavou historických vozidiel v areáli SAD BB

SPRÁVY
4 /

Už najbližšiu aprílovú nedeľu organizuje Veterán klub Banská Bystrica so Združením zberateľov historických vozidiel SR pre milovníkov motorizmu tradičné jarné výmenné stretnutie veteránov a burzu náhradných dielov. Zároveň je v programe aj výstava historických vozidiel.

Jarné výmenné stretnutie sa uskutoční  14. apríla 2019 v areáli SAD BB na Partizánskej ceste 97 v Banskej Bystrici v čase od 6:00 – 12:00 hod.       

„Takmer každý má nejakého koníčka alebo hobby a veľmi dobre vie, aké je dôležité a príjemné podeliť sa o svoje problémy a úspechy s ľuďmi pôsobiacimi v rovnakom odvetví. Užitočnou akciou pre majiteľov veteránov je aj naše tradičné jarné stretnutie spojené s výmennou burzou,“

hovorí predseda Veterán klubu v Banskej Bystrici Ivan Dedina.

Ivan Dedina

Ivan Dedina

Podpredseda klubu Mgr. Jozef Malatinec k tomu dodáva:

„Tešíme sa, keď nás v priestoroch Veterán klubu navštívia fanúšikovia auto – moto veteránov. Okrem burzy sme pre nich pripravili výstavu historických vozidiel.“

Jozef Malatinec 

Jozef Malatinec

Československý priemysel mal v 50. – 70. rokoch minulého storočia  veľký rozmach. Vyrábalo sa u nás veľa druhov motocyklov, automobilov, ktoré sa vyvážali do celého sveta a využívali na rôzne súťaže. Aj toto je jeden z dôvodov, prečo Veterán klub Banská Bystrica zachraňuje staré historické vozidlá. Hlavným poslaním jeho činnosti je záchrana kultúrneho dedičstva našich predkov pre budúce generácie.

Ak máte radi staré dobré automobilové či motocyklové veterány, príďte v nedeľu 14. apríla predpoludním do areálu bystrického Veterán klubu na Partizánskej ceste 97 a spojte dobré s užitočným.

Viac informácií o banskobystrickom Veterán klube nájdete na www.vkbb.webnode.sk.

Autor: (tom), Foto: ilustračné