V nedeľu majú v Radvani Radvanský deň

SPRÁVY
1 /

Posledný prázdninový deň v nedeľu 1. septembra 2019 si rodiny v mestskej časti Radvaň budú môcť opäť užiť „Radvanský deň“. Návštevníkov čaká zaujímavý kultúrno – spoločenský i športový program. Súčasťou podujatia je aj tento rok turnaj v minifutbale žiakov pod názvom „Radvanský pohár“.

Kultúrno – spoločenský program

Podujatie je venované všetkým  deťom, rodičom, starým rodičom či susedom. Organizátori na slávnostnom otvorení o 9:00 hod. privítajú radvanských rodákov prof. Juraja Sarvaša s Máriou Rehákovou a ďalších hostí.

Prekvapením podujatia bude predstavenie erbu rodu Radvanských zástupcom Stredoslovenského múzea, zasadenie lipy a osadenie lavičky. Slávnostnú chvíľu spríjemní vystúpenie fujaristu Vladimíra Homolu.

V bohatom kultúrnom programe sa predstavia Detský foklórny súbor Matičiarik, Súkromné centrum voľného času YAMAHA, Tanečné školy ELEMENT a ARDENZA. Malých divákov poteší o 10:30 hod. rozprávka O maškrtnom klaunovi v podaní Divadla pri kolkárni.

Organizátori mysleli aj na najmenších, pre ktorých bude v areáli polyfunkčného zariadenia SZU pripravený počas celého podujatia skákací hrad, maľovanie na tvár, tvorivé dielne, EKO stánok či  ukážky Mestskej polície v Banskej Bystrici.

Odvážlivci si budú môcť vyskúšať aj jazdu na vozidlách BMW a štvorkolke. V parku kaštieľa Radvanských si návštevníci môžu pozrieť ukážky riadených modelov historických bojových vozidiel. Ešte odvážnejší môžu skúsiť horolezeckú sieť či zlaňovanie. Každému dobre padne občerstvenie s gulášom.

Turnaj v minifutbale žiakov

Futbalové družstvá žiakov  zabojujú aj tento rok o trofej „Radvanský pohár a pekné ceny. Súťažiť sa bude v čase od 8:00 – 13:00 hod. na ihrisku v športovom areáli ZŠ Radvanská. Počas futbalového zápasu sa návštevníci budú môcť vyskúšať rôzne druhy športov, ako sú basketbal, bojové umenia či biatlon.

Pre milovníkov spevu a tanca bude pripravená súťaž v speve a tanci,  nebude chýbať diskotéka a pekné darčeky pre deti. Záver podujatia ukončí penová show. Súčasťou podujatia bude aj bohatá tombola. Podujatím budú sprevádzať Barbora Špániková a Igor Suchý.

Organizátorom podujatia je  občianska rada Radvaň, poslanci za Výbor mestskej časti Radvaň a OZ Za dôstojnú Radvaň. Podujatie je organizované s finančnou podporou Mesta Banská Bystrica. Partnermi podujatia sú Banskobystrický samosprávny kraj,  ZŠ Radvanská 1, Aula SZU, Nadácia Eriky Karovej, Dracula Gym, Yamaha hudobná škola,TŠ Element, DFS Matičiarik, spoločnosť LUNTER, Prvá stavebná sporiteľňa, ZAaRES, Akustik.sk, STEFE, Ultimuv, Lioncar, Urpiner, Stredoslovenské múzeum, Banskobystrický basketbalový klub, Motoshop Žubor, Mäso Lapin, TŠ Ardenza.

Zdroj: Organizátori , Foto: ilustračné