V meste pod Urpínom na Zvolenskej ceste onedlho vyrastie nové Obchodné centrum Klokan

SPRÁVY
37 /

Banskobystričania i návštevníci nášho mesta si už dlhšie všímajú čulý stavebný ruch na močaristom pozemku susediaceho s OBI na Zvolenskej ceste. Na jeseň by sa tu malo otvárať nové Obchodné centrum Klokan.

Za týmto projektom stojí developerská spoločnosť KLM real estate, a. s., ktorá v Čechách i na Slovensku realizovala viacero projektov retailových a logistických parkov. Jedným z takýchto centier bude aj spomínané OC Klokan.

Okolité obchodné prevádzky OBI, Möbelix, Jysk, XXXLutz a ďalšie doplní už túto jeseň OC Klokan s desiatkou nových prevádzok. Predstaviteľ developerskej spoločnosti KLM BB Radoslav Čačko k tomu pre interez.sk uviedol:

„Banskobystričania budú môcť po otvorení nakupovať v desiatich obchodných prevádzkach, plus budú môcť využiť služby čerpacej stanice pohonných látok a autoumyvárne.“

Pôjde o známe obchodné značky, medzi ktorými bude aj jedna predajňa presťahovaná z OC Point.  Celková predajná plocha OC Klokan bude mať rozlohu cca 7 500 m2, pričom objekt splní všetky ekologicky šetrné parametre zodpovedajúce trendom 21. storočia..

 „Pri realizácii budú použité moderné, ekologické materiály a prvky. Zhruba tretinu strechy budovy obchodného centra bude tvoriť zelená strecha a okrem verejnej a areálovej zelene zrealizujeme na časti budovy aj zelené fasády,“

dodáva Čačko z KLM BB  (viď https://www.interez.sk/exkluzivne-obyvatelia-stredneho-slovenska-sa-mozu-tesit-na-nove-obchodne-centrum-vieme-kedy-a-ake-obchody-otvori/).

Motoristí budú mať k dispozícii  takmer 200 parkovacích miest, pri niektorých nebudú chýbať nabíjacie stanice pre elektromobily. Nemotoristi  sa k OC Klokan dostanú aj pešo po chodníku popri hypermarkete Tesco a obchodnom dome OBI. Z najbližšej zastávky MHD, ktorá je pri Tescu, to bude len pár minút chôdze.

OC Klokan prichádza do Banskej Bystrice zo Zvolena a bude pôsobiť v pomerne náročnom konkurenčnom prostredí, v ktorom nebude jednoduché sa presadiť. Preto musí byť obchodná ponuka tohto nového centra kvalitná.

Autor: (, Zdroj: (tom) a interez.sk, Foto: KLM BB a ilustračné