V Banskej Bystrici vzniká nová škôlka a detské jasle prvé svojho druhu  

SPRÁVY
2 /

Máte doma dieťa, ktoré čaká nástup do materskej školy? Alebo hľadáte pre Vaše dieťa detské jasle? Ponuka v Banskej Bystrici sa rozširuje. Okrem doteraz dostupných škôlok a detských jaslí v našom meste pribúda pre Vaše dieťa ďalšia zaujímavá možnosť.

Nová súkromná materská škola a detské jasle v Banskej Bystrici vznikajú pod súkromnou jazykovou školou School of English Excellence, ktorá funguje v našom meste už 10 rokov.

„Naša materská škola a jasle sú výnimočné tým, že si v nej deti od 2 až do 6 rokov okrem slovenčiny osvoja hneď dva cudzie jazyky. Od septembra budeme otvárať anglický a španielsky jazyk. V tomto variante budú učiť len zahraniční lektori .“

prezradila nám zriaďovateľka, Mgr. Lucia Filipová.

„Nápad otvoriť škôlku a jasle podobného typu mi vnukol kamarát Michal Kožuch, manažér kapely Desmod, ktorý prevádzkuje takéto školské zariadenie pod názvom United Nations Elementary School v Nitre, Bratislave a Topolčanoch. Tu sa vyučujú dokonca až štyri cudzie jazyky, angličtina, španielčina, čínština a ruština a deti v takomto type škôlky po pár mesiacoch bez problémov komunikujú v cudzom jazyku úplne prirodzene. Neskôr majú možnosť pokračovať vo vzdelávaní aj na ich základnej škole. Bola som sa tam osobne pozrieť a táto koncepcia ma oslovila a nadchla natoľko, že som neváhala a začala pracovať na zriadení škôlky aj u nás v Banskej Bystrici. “

Okrem jazykového variantu sa v jasliach a škôlke bude nachádzať aj trieda slovenská a trieda špecializovaná pre deti s logopedickými potrebami.

Všetky deti sa môžu tešiť na výučbu umenia, hudby a počítačov. Výhodou je budova škôlky s veľkou vlastnou záhradou a blízkym mestským parkom, kde budú môcť deti tráviť čas na čerstvom vzduchu za každého počasia.

Plánujeme u detí rozvíjať vzťah k prírode starostlivosťou o vlastné hriadky a ovocný sad.

Nebojíte sa že by to mohlo byť pre deti náročné?

„Po návštevy škôlky v Nitre o tom vôbec nepochybujem. Deti si veľmi rýchlo zvyknú a všetky som tam videla šťastné a usmiate. Individuálny prístup a plnohodnotná starostlivosť o dieťa sú zabezpečené malým počtom detí, čo zvyšuje kvalitu práce a samozrejme znižuje chorobnosť. Toto prostredie vytvorí u detí pocit bezpečia a istoty počas celého dňa,“

dodáva riaditeľka.

Škôlka bude sídliť v centre nášho mesta, v zrekonštruovanej vile na ulici Janka Kráľa 11, pri mestskom parku s krásnym novým interiérom a veľkou záhradou.

V budove sa bude zároveň nachádzať aj jazyková škola. Tá poskytuje jazykové kurzy pre všetky vekové kategórie od 1.ročníka ZŠ až po dospelých a firemných klientov.

Kedy bude prebiehať zápis a ako Vás môžu rodičia kontaktovať?

„ Zápis bude prebiehať od 1. júna do 31.augusta. Rodičom radi odpovieme na akékoľvek otázky. Kontaktovať nás môžu na tel.čísle 0904 968 880 alebo emailom na soeebb@gmail.com,“

hovorí Mgr. Lucia Filipová.

Bližšie informácie nájdete na webovej stránke www.soee.sk.

skolka

Zdroj: PR článok