Úprava tratí pre bežkárov v okolí mesta pokračuje, na plážovom kúpalisku sa bežkovať ani korčuľovať už nebude

SPRÁVY
0 /

V priebehu uplynulého týždňa na kopcoch v okolí Banskej Bystrice nový sneh už nepribúdal. S prechodným oteplením však povrch tratí postupne tvrdol a momentálne sú miestami zľadovatené.

Ako avizovali Záhradnícke a rekreačné služby (ZAaRES), počas minulého víkendu mali poruchu na ratraku, preto sa príslušné úseky tratí v Kremnických vrchoch počas týždňa neupravovali. V pondelok prebehla úprava tratí Šachtičky –  Donovaly ratrakom Parsksnow a v stredu prebehol pokus o úpravu trate na Malom Šturci.

Kremnické vrchy

Náhradná náprava na ratrak dorazila pred víkendom na Slovensko a počas piatku ju privezieme z Trnavy na Králiky. Následne sa začalo s opravou ratraku. Pracovníci ZAaRESu verili, že všetko pôjde dobre a v sobotu ráno mali byť všetky úseky tratí v Kremnických vrchoch upravené.

Starohorské vrchy

Do pohybu sa dal aj ratrak na Donovaloch a v priebehu piatku boli trate upravené až po Šachtičky Aby sa aj v nedeľu udržali upravené trate v dobrom stave,  v sobotu podvečer sa ešte upravovali domácim skútrom.

Malý Šturec

V stredu sa len s ťažkosťami podarilo upraviť skútrom na šírku jedného metra pás trate, ale bez stopy na klasiku. Podmienky na úpravu boli veľmi náročné. Keďže povolenie na úpravu v tejto lokalite je maximálne raz do týždňa, pred víkendom sa už neupravovalo. Uvidí sa, či sa sem  ešte ZAaRES odhodlá…

Mestský okruh na plážovom kúpalisku

„Táto sezóna bude žiaľ prvá, kedy sa okruh nepodarí sprevádzkovať. Dôvodom je mimoriadne teplé počasie, kedy doteraz za december a január boli spolu iba 4 noci s teplotami dostatočnými na spustenie zasnežovania. Pokiaľ by aj prišli dostatočné mrazy, vzhľadom na pokročilý dátum a cenu energií sa to už neoplatí,“

hovorí riaditeľ spoločnosti ZAaRES Ivan Šabo.

Ivan Šabo

Ivan Šabo

Je koniec januára a na jazere sa doteraz nevytvoril ani poriadny ľad, takže na plážovom kúpalisku si okrem m bežkárov neprídu na svoje ani korčuliari.

Úpravu tratí z veľkej časti financuje Mesto Banská Bystrica a prispieva tiež Banskobystrický samosprávny kraj.

Plážové kúpalisko

Plážové kúpalisko

Zdroj: (tom) a ZAaRES, Foto: FB ZAaRES a ilustračné