Svetoznámy projekt Startup Weekend prichádza do Banskej Bystrice

SPRÁVY
0 /

Po úspechu v niekoľkých slovenských mestách hosťuje Startup Weekend práve v meste Banská Bystrica. Je to príležitosť pre všetkých mladých a ambicióznych ľudí získať dôležité informácie k podpore podnikania a kreatívnych nápadov, keďže  na podujatí sa zúčastní niekoľko významných firiem a investorov.

Na tri dni zábavy, pracovného nasadenia, nových skúseností a stretnutí s inšpiratívnymi ľuďmi sa  Bystričania a všetci startupoví nadšenci môžu tešiť v dňoch 24. – 26. februára 2017 v priestoroch Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici a v priestoroch Cikkerovej siene historickej Radnice mesta Banská Bystrica.

Princíp podujatia Startup Weekend, ktoré sa pravidelne koná v rôznych mestách po celom svete (viac ako 50.000 účastníkov na viac ako 3.000 rôznych podujatiach vo viac ako 390 mestách), je zhromaždiť počas 54 hodín účastníkov rôznych povolaní, znalostí a záujmov, ktorí chcú vyskúšať svoje podnikateľské zručnosti.

Na začiatku vytvoria tímy podľa  svojich preferencií a sympatií k prezentovaným nápadom a v priebehu nasledujúcich mnoho hodín tvoria svoje firmy a pracujú na svojich projektoch za pomoci viacerých mentorov.

Na tomto podujatí budú predstavené aj domáce startupy a začínajúce projekty, o ktoré začína byť záujem ako Xerry, slovenský, drevený počítač, či Intometer inovatívny hologram pre zdravotníctvo, ktorý zobrazuje orgány v priestore.

Startup Weekend Banská Bystrica je otvorený pre všetkých. Hlavnou cieľovou skupinou sú aktívni, podnikaví jednotlivci alebo skupiny, ktorí majú záujem overiť si svoje zručnosti, resp. získať nové a spolu s nimi aj skúsenosti a kontakty s podobne zmýšľajúcimi ľuďmi. Zaregistrovať sa môžu profesionáli aj študenti z rôznych oblastí, dizajnéri, vývojári, projektoví manažéri, právnici, účtovníci, marketingoví odborníci … ak chcú inovovať a uspieť, musia sa spojiť, vytvoriť tímy a spolupracovať.

Registrácia prebieha na webových stránke https://www.eventbrite.com/

Do konca januára je možné kúpiť lístky v zvýhodnenej cene. V cene budú mať účastníci zahrnuté ubytovanie a jedlo od piatkového večera do nedeľného večera (raňajky, obed a večera). Okrem splnenia svojho podnikateľského sna máš možnosť vyhrať zaujímavé ceny ako prístup ku kvalitnému softwéru pre vývojárov v cene niekoľko tisíc € ZDARMA, konzultácie v nadnárodných, ale aj úspešných lokálnych firmách, či nadupanú KIU na víkend.

Viac informácií:

Oficiálne internetové stránky: http://www.up.co/

Facebook: http://www.facebook.com/Startup-Weekend-Banská-Bystrica-692232380823514/.

Zdroj: Martin Pechovský, Foto: ilust.