Študenti a mladí absolventi sa teraz môžu registrovať na 10 workshopov zadarmo

SPRÁVY
0 /

Projekt s mottom vzdelávaj sa – pomôž – zaži je určený mladým ľuďom, študentom a študentkám. Spojí ich s odborníkmi, ktorí ich počas 10 lekcií naučia kriticky rozmýšľať, byť časovo efektívny, nadizajnovať produkt/službu, viesť projekt, propagovať ho a odprezentovať za 60 sekúnd potenciálnym sponzorom. Do projektu je možné sa prihlásiť do 31. januára 2022 na tomto odkaze.

V polovici februára začína cyklus prednášok v coworkingu 365.labb na Lazovnej ulici č. 5. Raz týždenne podvečer sa tam budú vybraní kandidáti stretávať a riešiť praktické úlohy s profesionálnymi lektormi. Následne budú môcť novonadobudnuté znalosti pretaviť do praxe v rámci dobrovoľníckych aktivít.

„Keď sme zisťovali spätnú väzbu od predošlých účastníkov, boli sme veľmi milo potešení a utvrdilo nás to v tom, že sa oplatí investovať energiu a čas do rozvoja mladých ľudí. Vzdelávací program sme vyšperkovali a doplnili sme nápad so vzdelávacou platformou pre účastníkov. Do projektu sme prizvali aj banskobystrické Centrum dobrovoľníctva. Mladí ľudia si v rámci nášho projektu LINK Academy prejdú nielen vzdelávaním, ale budú aj 3 mesiace dobrovoľníčiť a stanú sa plnohodnotnou súčasťou vybraných neziskových organizácií,”

uvádza koordinátorka projektu Eva Ščepková.

Eva Ščepková

Eva Ščepková

Po ukončení kurzov budú účastníci v tímoch pracovať na úlohách od partnerských organizácií.

„Ide o neziskové organizácie a občianske združenia z Banskej Bystrice, Zvolena a okolia, ktoré pôsobia v oblasti životného prostredia, občianskeho aktivizmu aj v sociálnej oblasti,”

dopĺňa Lucia Rossová z partnerskej organizácie Centrum dobrovoľníctva.

Lucia Rossová

Lucia Rossová

Projekt končí Hackathonom, na ktorom budú mladí ľudia počas 24 hodín riešiť jedno zadanie od vybranej partnerskej organizácie.

Projekt LINK Academy je podporený z programu ACF – Slovakia, ktorý je financovaný z Finančného mechanizmu EHP 2014-2021. Správcom programu je Nadácia Ekopolis v partnerstve s Nadáciou otvorenej spoločnosti Bratislava a Karpatskou nadáciou. Projekt je podporený aj z dotačnej schémy Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR “Programu pre mládež na roky 2014 – 2021”, ktorú administruje IUVENTA – Slovenský inštitút mládeže.

Prihlasovanie do projektu je od dnes spustené a obmedzený počet miest sa rýchlo zapĺňa. Prihlásiť sa je možné do 31. januára na tomto linku.

Zdroj: Filip Jánošík Lehotský, Foto: ilustračné