Septembrový prieskum agentúry AKO: Hlas jasne vedie pred Smerom a SaS

SPRÁVY
1 /

Z exkluzívneho prieskumu agentúry AKO pre reláciu Na hrane TV JOJ, ktorý sa uskutočnil od 8. do 14. septembra 2022 na vzorke 1 000 respondentov, vyplýva, že Hlas je stále neohrozene na prvom mieste o viac ako 4 percentá pred Smerom a vyše 7 percent pred SaS.

Keby sa voľby do Národnej rady SR konali v septembri, vyhrala by ich strana HLAS-SD so ziskom 19,3 % pred Smerom, ktorý by získal 15,0 % hlasov respondentov. Na treťom mieste je už „opozičná“ SaS, ktorú by volilo 12,9 % opýtaných.

Zľava Peter Pellegrini, Robert Fico a Richard Sulík

Zľava Peter Pellegrini, Robert Fico a Richard Sulík

„Skutočne si vážime, že vďaka vašej podpore je HLAS v týchto nesmierne ťažkých časoch pre vás tou najlepšou alternatívou voči súčasnému zmätku a chaosu. Budeme pokračovať v tom, čo robíme – navrhovať konkrétnu pomoc pre ľudí pri zdražovaní, energetickej kríze a snažiť sa ukončiť čo najskôr nedôstojný politický cirkus vo vláde,“ 

reagoval na stále najvyššiu voličskú podporu predseda Hlasu Peter Pellegrini.

Peter Pellegrini

Peter Pellegrini

Na ďalších miestach v prieskume skončili Progresívne Slovensko (10,0 %), OĽaNO (7,9 %), Sme rodina (7,6 %), KDH (6,2 %) a Republika (5,3 %).

Do parlamentu by sa tak dostalo 8 politických subjektov, ktoré by si rozdelili poslanecké mandáty nasledovne: Hlas 34, Smer 27, SaS 23, Progresívne Slovensko 18, OĽaNO 14, Sme rodina 14, KDH 11 a Republika 9 poslaneckých kresiel.

Naopak pred bránami NR SR by zostali strany SNS (4,2 %), Szövetség – ALIANCIA (2,7 %), Maďarské fórum (2,5 %), Kotlebovci – ĽSNS (2,3 %), Za ľudí (2,3 %), Dobrá voľba a Umiernení (1,0 %).

Podľa prieskumu AKO 60 % opýtaných vie, koho by volili, 22,5 %  je nerozhodnutých a približne 15 percent respondentov by nešlo voliť.

Zdroj: (tom) a AKO, Foto: ilustračné