Remeselníci a živnostníci sa môžu prihlasovať na tohtoročný 365. Radvanský jarmok, bude v dňoch 8. – 10. septembra 2023

SPRÁVY
0 /

Radvanský jarmok patrí k najväčším kultúrno – spoločenským podujatiam v našom meste a je  neodmysliteľnou súčasťou jeho diania už takmer 400 rokov. Banskobystričanom poskytuje pocit identity, kontinuity a zároveň predstavuje prvky zapísané do Reprezentatívneho zoznamu nehmotného kultúrneho dedičstva Slovenska i zoznamu UNESCO.

Neodmysliteľnou súčasťou jarmoku je každoročne trh tradičných remesiel a stánky s ľudovo-umeleckými výrobkami. Aj tento rok budú môcť Banskobystričania i návštevníci sledovať prácu a ukážky tradičných povolaní, vyskúšať tvorivé dielne rôzneho zamerania a v neposlednom rade zakúpiť si remeselné výrobky, vyskladané z pestrej ponuky. Dejiskom bude Námestie SNP, Námestie Š. Moysesa, Dolná i Lazovná ulica.

Tohtoročný 365. Radvanský jarmok sa uskutoční od 8. do 10. septembra 2023. Predajné hodiny, počas ktorých budú môcť zruční majstri nielen tvoriť, ale aj predávať svoje výrobky, budú nasledovné:

  1. september 10:00 – 20:00 hod.
  2. september   9:00 – 20:00 hod.
  3. september   9:00 – 16:00 hod.

Záujemcovia o účasť na 365. Radvanskom jarmoku majú možnosť zasielať záväzné prihlášky do 16. júna tohto roka na adresu:

Mesto Banská Bystrica

Odbor kultúry, športu a cestovného ruchu

Oddelenie kultúry

Československej armády 26

974 01 Banská Bystrica

Všetky informácie vrátane záväzných prihlášok nájdu záujemcovia na mestskom  webe https://www.banskabystrica.sk/…/prihlaska-k-ucasti-na…/. V prípade otázok môžete kontaktovať Mestský úrad Banská Bystrica mailom na jarmok@banskabystrica.sk.

Autor: (tom), Foto: mesto BB