Primátor sa poďakoval pracovníkom mestského úradu za perfektnú organizáciu 365. Radvanského jarmoku

SPRÁVY
0 /

Desiatky hodín bohatého kultúrneho programu, viac ako 300 remeselníkov a predajcov v stánkoch s umelecko-ľudovými výrobkami i v stánkoch s občerstvením či zábavné atrakcie. To bola mozaika, z ktorej sa vyskladal jedinečný 365. Radvanský jarmok v meste pod Urpínom.

Jarmok jarmokov 2023 sa niesol v znamení motívu  štyroch remesiel – mediarstva, cinárstva, zlatníctva a kováčstva. Pozornosť návštevníkov pútal trh tradičných remesiel so stánkami s ľudovo-umeleckými výrobkami, ktoré sa nachádzali na Námestí Štefana Moysesa, Námestí SNP a v Dolnej ulici.

Návštevníci si mohli užiť pestrý kultúrny program na pódiách pred Barbakánom či na Námestí SNP, ochutnať jarmočné špeciality alebo sa zabaviť na kolotočoch, ktoré boli situované na Štefánikovom nábreží. Treba povedať, že organizátori 365. Radvanského jarmoku zvládli svoje úlohy vskutku na profesionálnej úrovni a ľudia mohli odchádzať z jarmočnej Banskej Bystrice spokojní.

„Po skončení Radvanského jarmoku 2023  som sa poďakoval dámam a pánom z mestského úradu, vďaka ktorým sme mohli prežiť perfektný 365. Radvanský jarmok. Za organizáciou podujatia takýchto rozmerov sa skrýva niekoľko mesiacov poctivých príprav a početných stretnutí. Veľmi ma teší, že práve spolupráca naprieč jednotlivými oddeleniami funguje na výbornej úrovni, čo sa odzrkadlilo aj na celkovom výsledku a spokojnosti všetkých,“

uviedol minulý týždeň banskobystrický primátor Ján Nosko na osobnom poďakovaní organizátorom jarmoku na mestskom úrade.

Každý jeden člen organizačného tímu podľa primátora odviedol skvelú prácu. Svedčí o tom pozitívna spätná väzba od Banskobystričanov, návštevníkov mesta, ale aj od zahraničných delegácií.

„Kolegom som pri tejto príležitosti na pamiatku venoval figúrky cínových vojakov – šachových figúrok. Vyrobila ich banskobystrická rodinná firma, ktorej stánok s ukážkami mohli návštevníci počas jarmoku obdivovať pred Radnicou,“

dodal Nosko.

Organizátori Radvanského jarmoku nastavili latku jeho úrovne pomerne vysoko.  Ale tak to má byť pri všetkých dôležitých akciách, ktoré sa uskutočňujú v Banskej Bystrici.

Už dnes sa môžeme tešiť na budúcoročný jarmok v našom meste, ktorého hlavnou témou budú hračky.

Autor: (tom), Foto: FB a mesto BB