Prihlasovanie do národnej súťaže Enviromesto 2021 sa predlžuje do konca júla

SPRÁVY
0 /

Mestské samosprávy, ktoré doteraz váhali či sa zapojiť do súťaže Enviromesto, majú ešte šancu prihlásiť sa. Pôvodný termín Slovenská agentúra životného prostredia, ako hlavný organizátor súťaže, predlžuje do konca júla.

Záujemcovia sa môžu prihlásiť elektronicky na adrese enviromesto@sazp.sk. Prihláška a ďalšie potrebné informácie sú dostupné na www.sazp.sk/enviromesto.

„Tretí ročník súťaže, nad ktorým prevzal záštitu minister životného prostredia Ján Budaj, prinesie zapojeným mestám nielen prestížne ocenenie odzrkadľujúce ich pozitívny a invenčný prístup k starostlivosti o mestské životné prostredie, ale aj možnosť zviditeľnenia sa na národnej úrovni,“

uvádza hovorkyňa Slovenskej agentúry ŽP v Banskej Bystrici Michaela Pšenáková.

Prihlásené mestá súperia o štyri ocenenia v jednotlivých súťažných oblastiach, pričom celkovým víťazom súťaže bude mesto, ktoré sa zapojí do všetkých súťažných oblastí. Súťaží sa v 4 kategóriách: prechod na zelené hospodárstvo; ochrana prírody a krajiny, zelená infraštruktúra; ochrana ovzdušia; adaptácia a zmierňovanie dopadov zmeny klímy.

O ocenených a víťazovi v 3. ročníku súťaže Enviromesto rozhodne odborná hodnotiaca komisia zložená z odborníkov envirorezortu a zo zástupcov partnerských organizácií. Slávnostné vyhlásenie výsledkov súťaže a odovzdávanie cien sa uskutoční v októbri tohto roka počas národnej konferencie Životné prostredie miest.

Partnermi súťaže sú: Ministerstvo dopravy a výstavby SR, Únia miest Slovenska, Združenie miest a obcí Slovenska, Technická univerzita vo Zvolene, Žilinská univerzita v Žiline a Karpatský rozvojový inštitút, o. z. Košice.

Zdroj: Michaela Pšenáková , Foto: ilustračné