Prieskum Focusu: HLAS vedie o 11 % pred SaS, OĽaNO stráca viac ako 14 percent

SPRÁVY
2 /

Ak by sa parlamentné voľby konali v januári, s náskokom 11 percent hlasov pred Sulíkovou SaS by ich vyhrala strana HLAS sociálna demokracia Petra Pellegriniho. Vyplýva to z najnovšieho prieskumu agentúry Focus pre televíziu Markíza, ktorý sa konal v dňoch od 12. do 19. januára 2021 na vzorke 1 005 respondentov.

Strana Hlas-SD by vyhrala voľby jednoznačne so ziskom 24,3 percent hlasov respondentov. Za ňou s veľkým rozdielom nasleduje strana SaS (13,3 %) a až tretie je vládne hnutie premiéra Igora Matoviča (10,1 %) so stratou 14,2 percenta na víťazný Hlas.

Richard Sulík a Igor Matovič

Richard Sulík a Igor Matovič

Predseda Hlasu Peter Pellegrini k výsledkom aktuálneho prieskumu agentúry Focus povedal:

„Túžba ľudí po zmene je zjavne čoraz väčšia. Ďakujem vám všetkým za dôveru, budeme o to viac pracovať ďalej. Je najvyšší čas spraviť všetko pre to, aby ľudia čím skôr mohli povedať aj vo voľbách, kto má ich dôveru a mandát na vyvedenie Slovenska z krízy.“

Peter Pellegrini

Peter Pellegrini

Na ďalších miestach  sú strany v poradí ĽSNS so ziskom 9,7 % hlasov, SMER-SD (9,1 %)  Progresívne Slovensko (5,2 %)  a Sme rodina (5,1 %). Do parlamentu by sa dostalo sedem strán.

Pred bránami NR SR by zostali ostatné strany so ziskom pod päť percent – KDH  (4,4 %), Za ľudí (4,2 %) SMK (3,3 %) a ďalšie, ktoré by nezískali ani tri percentá hlasov.

V parlamente by sa 150 poslaneckých mandátov rozdelilo v pomere HLAS-SD (47), SaS (26), OĽaNO (20), ĽSNS (19), Smer (18), Progresívne Slovensko a Sme rodina po 10 mandátov.

Zdroj: TV Markíza a (tom), Foto: ilustračné