FOTO : Prázdniny na ľade prilákali na zimný štadión stovky malých i veľkých

SPRÁVY
0 /

Stredajšie „Prázdniny na ľade“, ktoré na banskobystrickom zimnom štadióne zorganizoval poslanecký klub SMER-SD, SNS, SDKÚ-DS, zaujali množstvo malých i veľkých korčuliarov, ktorých povzbudzovali príbuzní a priatelia za mantinelom.

Po otvorení o 16:00 hod boli na programe súťaže zručnosti na ľade pre deti a mládež s odmenami a občerstvením. Od 17:00 do 18:00 hod. pokračovalo bezplatné verejné korčuľovanie pri hudbe.

Poslanec Ján Šabo za organizátorov pre náš portál uviedol:

„Dnešnej akcie prázdniny na ľade sa zúčastnilo takmer 400 korčuliarov všetkých vekových kategórií. Rátali sme s tým, že sú prázdniny a vonku bolo krásne počasie s množstvom snehu, takže mnohú ľudia sú aj na horách, napriek tomu sa nám táto akcia vydarila. Deti sa zabavili, donútili sme ich hýbať sa a súťažiť, za čo dostali sladké odmeny a všetci aj občerstvenie, Vládla tu príjemná atmosféra a mňa potešil úsmev na tvárach ľudí.“

Medzi korčuliarmi sme okrem poslanca Jána Šaba videli na ľade aj jeho kolegov z poslaneckého klubu Daniela Karasa, Mareka Modranského, Igora Kašpera, Matúša Molitorisa a Karola Konárika, ktorí pomáhali pri súťažiach detí. Neskôr sa pri verejnom korčuľovaní pridali ďalší. Deťom asistoval aj maskot našich hokejistov HC´05 „Baran“.

Občerstvenie a sladké odmeny pre deti mali na starosti Ľubica Buranová Andrej Refka. Spokojné boli aj samotné deti, ktorým chutilo na ľade i mimo neho. Potvrdila nám to Evka zo Sásovej:

„Ja sa ešte neviem tak korčuľovať, ale s ockom mi to už celkom ide aj na veľkom ľade. Dostala som za to sladkosti, je tu dobre.“

Akcia „Prázdniny na ľade“ je pre poslancov Smeru tradičnou. Tento rok sa k organizátorom pridali aj koaliční poslanci SNS a SDKÚ-DS. Zimný štadión bol počas dvoch hodín súťaží a korčuľovania na ľade návštevníkom k dispozícii bezplatne, všetky náklady s tým spojené hradili poslanci.

Autor: (mt), Foto: Mirka Chabadová