Peter Pellegrini sa v Banskej Bystrici vzdal členstva v Smere

SPRÁVY
2 /

Podpredseda Národnej rady Slovenskej republiky Peter Pellegrini sa vzdal členstva v strane SMER-SD. Informovala o tom Patrícia Medveď Macíková z jeho kancelárie.

Členstva sa Peter Pellegrini vzdal po 20 rokoch tam, kde do strany vstúpil. Okrem Pellegriniho odchádzajú zo strany SMER-SD viacerí poslanci, ktorí si takisto vyriešia svoje členstvo. Zatiaľ tak urobila tzv. Pelleho jedenástka.

Už predtým svoje rozhodnutie Pellegrini oficiálne oznámiť a oznámil listom aj predsedovi Smeru Robertovi Ficovi:

„Chcem predísť vnútrostaníckym ruvačkám, taktikám, ponukám či neponukám. Zanechávam značku a politickú budúcnosť už nevidím ako predstaviteľ strany Smer. Ide o značku, ktorá patrí k najúspešnejším politickým stranám v histórii Slovenskej republiky. Máme byť na čo hrdí. No ak chceme byť úprimní, musíme povedať, že sme spravili aj chyby. Značka Smer, hoc bola akákoľvek úspešná, postupne začala strácať svoj lesk.“

Odchádzajúci podpredseda strany  uviedol, že si ďalej nevie predstaviť politickú budúcnosť v tandeme s Robertom Ficom. V Banskej Bystrici sa poďakoval všetkým členom Smeru, z ktorých podľa našich informácií viacerí pôjdu za ním:

„Vždy sa budem hlásiť k tomu, že som strávil dvadsať rokov v Smere. Som však presvedčený, že dozrel čas posunúť sociálno – demokratickú politiku spôsobom, ktorý bude príťažlivý pre ľudí. Chcem splniť svoj sľub voličom a dokončiť zodpovednú zmenu.“

Peter Pellegrini zároveň avizuje, že na septembrovej schôdzi parlamentu ponúkne svoju funkciu podpredsedu NR SR. V krátkom čase chce predstaviť i svoju novú stranu. Po založení vlastnej strany chce v septembri požiadať aj o vytvorenie poslaneckého klubu.

Autor: (tom), Foto: ilustračné