OZ Pomáhame srdcom na Dňoch mesta Banská Bystrica 2021

SPRÁVY
0 /

Organizátori tohtoročných banskobystrických Dní mesta v  rámci bohatej ponuky podujatí pripravili aj stretnutie s mimovládnymi organizáciami, ktoré pôsobia v našom meste. Medzi nimi nechýbalo ani známe OZ Pomáhame srdcom.

Piatkové popoludnie patrilo na nádvorí historickej Radnice tým, čo radi pomáhajú iným. Záujemcovia sa pri jednotlivých stánkoch mohli dozvedieť zaujímavosti  o aktivitách mimovládok v našom meste.

foto: Stánok OZ Pomáhame srdcom

foto: Stánok OZ Pomáhame srdcom

Jednalo sa o  Bystrickú Mačačáreň, Centrum Architekta L. E. Hudeca, OZ Celiastred Banská Bystrica,  CKO-Centrum komunitného organizovania, OZ Creativasmade, ESN Banská Bystrica, Europe Direct  UMB Banská Bystrica,  Komunitnú nadáciu Zdravé mesto, OZ New Faces, OZ Pomáhame srdcom, Vedeckú hračku, o.z., Živenu Banská Bystrica a ďalšie.

My sme sa pristavili pri stánku OZ Pomáhame srdcom, o ktorého činnosti viete aj z článkov na našom portáli, v poslednom čase najmä o organizovaní úspešných charitatívnych dražieb so známymi športovcami v prospech rodín so zdravotne postihnutými deťmi či dospelými členmi.

foto: Anton Minárik a Michal Martikán

foto: Anton Minárik a Michal Martikán

Po  Richardovi Zedníkovi, Matejovi Tóthovi, Vladimírovi Draculovi Moravčíkovi, Marekovi Hamšíkovi, Tomášovi Surovom a Jánovi  Volkovi to bola júnová dražba reprezentačného dresu olympijského víťaza v kanoistike Michala Martikána v prospech rodiny malého Bystričana Alexandra.

Vďaka dobrým ľuďom sa vždy podarí vyzbierať pekná finančná čiastka, ktorá ide celá rodine, pre ktorú sa tieto charitatívne dražby robia. Ďalšie sú v pláne OZ pre najbližšie mesiace.

foto: Magda Vašáryová a Anton Minárik

foto: Magda Vašáryová a Anton Minárik

Pri jednom zo stánkov sme v družnom rozhovore s predsedníčkou spolku Živena Magdou Vašáryovou objavili predsedu OZ Pomáhame srdcom Antona Minárika, ktorý o činnosti ich občianskeho združenia pre náš portál povedal:

„Samozrejme nie sú to len charitatívne dražby pre zdravotne postihnutých. Nedávno sme ako OZ Pomáhame srdcom darovali respirátory do Komunitného centra v Sásovej, ďalej do KOMUCE Banská Bystrica na Krivánskej a do Domova dôchodcov a domova sociálnych služieb Senium. V dnešnej zložitej dobe sme sa rozhodli pomôcť aspoň trochou tým najzraniteľnejším. Uvedomujeme si, že každá pomoc pre týchto ľudí je dôležitá. Sme radi, že sa nám podarilo vyzbierať peniaze na nákup respirátorov a ďakujem všetkým, ktorí nám vyšli v ústrety.“

foto: Respirátory pre ohrozené skupiny ľudí

foto: Respirátory pre ohrozené skupiny ľudí

OZ Pomáhame srdcom v spolupráci s Komunitným centrom v Sásovej zorganizovalo darovaciu burzu pod názvom „Daj veciam druhú šancu“ pre rodiny s deťmi. Anton Minárik k tomu uviedol:

„Ako jeden príklad za všetky spomeniem malé dievčatko, ktoré sa rozplývalo šťastím, pretože sa je splnil sen – na našej burze si našla korčule, ktoré je padli ako uliate. Pre tieto krásne momenty sa oplatí pomáhať.“  

Členovia tohto občianskeho združenia nezištne pomáhajú ľuďom v núdzi, týraným a zanedbávaným deťom, o ktorých sa dozvedia. Je to záslužná dobrovoľná činnosť, ktorá si zaslúži uznanie.

foto: Respirátory pre Komunitné centrum Sásová

foto: Respirátory pre Komunitné centrum Sásová

Autor: (tom) , Foto: OZ Pomáhame srdcom