OOCR Stredné Slovensko pripravuje na leto množstvo zaujímavých akcií

SPRÁVY
0 /

Oblastná organizácia cestovného ruchu Stredné Slovensko sa pripravuje na spustenie letnej turistickej sezóny v našom regióne. Výkonný raditeľ Jiří Pěč spolu s destinačnou koordinátorkou Dominikou Moravčíkovou na štvrtkových pracovných raňajkách informovali novinárov o zaujímavých novinkách, ktoré čakajú domácich i zahrančných návštevníkov Banskej Bystrice a širokého okolia v strede Slovenska.

Po úspešnej minuloročnej turistickej sezóne s novinkami do novej

Výkonný riaditeľ OOCR Stredné Slovensko Jiří Pěč na úvod povedal:  

„Za minulý rok nám v oblasti cestovného ruchu vzrástol počet návštevníkov nášho regiónu spolu s počtom prenocovaní, vzrástol aj počet ubytovacích zariadení a lôžok, v dôsledku toho boli vyššie tržby z ubytovacích zariadení a zvýšil sa výber dane za ubytovanie. Tieto výsledky dokazujú opodstatnenosť fungovania takých organizácií v regióne, ako je OOCR Stredné Slovensko v spolupráci s Rozvojovou agentúrou BBSK.“

OOCR Stredné Slovensko chce pokračovať v nastúpenom rozvojovom trende, preto pripravuje na tento rok niekoľko produktových línií, kým doposiaľ to bolo skôr sieťovanie poskytovateľov služieb  cestovnom ruchu.

Ako najnovší produkt, ktorý prináša OOCR Stredné Slovensko v spolupráci s Cechom hostinských, spomenul Jiří Pěč jedinečnú prehliadku gastronomickej histórie mesta so sprievodcom „Food Tour Banská Bystrica“ návštevou zatiaľ štyroch podnikov na Námestí SNP, ktorá bude spojená s ochutnávkou najlepších regionálnych vín, remeselného piva, mäsových špecialít či syra z nášho regiónu a ďalších miestnych produktov. Bude to pre domácich i návštevníkov mesta či regiónu.

Ďalším novým produktom bude zážitková mestská hra „Medená Bystrica“, pri ktorej hráči spoznajú netradičné zákutia Banskej Bystrice a zabavia sa pri plnení stanovených úloh. O nové lokality sa rozšíri regionálna príbehová hra „Radosť spoznávať“.

Pribudnú fakultatívne výlety najmä pre ubytovaných hostí ako „Vínna cesta“ do regiónov Tekov a Hont s ochutnávkou tamojších vín. Príjemným výletom bude „Za vínom a syrmi pod hviezdami“ na Farme Hiadlovských, ale aj prehliadky gotických kostolíkov v regióne.

Okrem toho to budú tradičné podujatia Zabudnuté remeslá na Zvolenskom zámku, Street Food festival a interaktívne nočné prehliadky v Banskej Bystrici, premávať bude aj obľúbený Cyklobus, ktorému pribudne jedna nová trasa do Tajova smerom na Kremnické vrchy.  Pribudnú aj ďalšie produktové projekty, ktoré ešte riešia v OOCR s partnermi.  

Pripravované produkty OOCR Stredné Slovensko

FoodTour Banská Bystrica

Jedinečná prehliadka gastronomickej histórie mesta, kde ochutnáte najlepšie regionálne vína, syry, mäsové špeciality či remeselné pivá (navštívené podniky: U Fuggera, U Kemov, Červený rak, Leroy)

Mestská hra „Medená Bystrica“

Dobrodružná zážitková hra, pri ktorej spoznáte netradičné zákutia mesta, zabavíte sa plnením zaujímavých úloh a možno objavíte aj stratený poklad.

Regionálna príbehová hra

„Radosť spoznávať“

Na ceste za pokladom nájdite skryté indície, rozlúštite tajomstvá i hádanky, spoznajte nepoznané, avšak o to krajšie miesta nášho regiónu a zabavte sa so svojimi kamarátmi aj rodinou.

Fakultatívne výlety

Vínne cesty po regióne Tekov a Hont

Prehliadky oceňovaných rodinných vinárstiev v Tekove a Honte s degustáciami v štýlových vínnych pivniciach či rozľahlých viniciach.

Za vínom a syrmi pod hviezdami

Ochutnávka tých najkvalitnejších vín a syrov z rodinnej farmy Hiadlovských v Slovenskej Ľupči spojená s romantickým pozorovaním hviezd a zaujímavým výkladom astronóma.

Gotické kostolíky

Prehliadky najvzácnejších gotických kostolíkov v regióne. Vydajte sa na cestu za spoznávaním klenotov, ktoré skrývajú.

Podujatia

Zabudnuté remeslá na Zvolenskom zámku (18.-19.05.2019, Zvolen)

Hradné slávnosti plné udatných rytierov, šikovných remeselníkov, dobových jedál a zábavného programu (nielen) pre rodiny s deťmi.

StreetFood festival Banská Bystrica

(28.-30.06.2019, Námestie Slobody, Banská Bystrica)

Medzinárodný gastronomický festival kvalitného pouličného jedla s pútavým sprievodným programom.

Nočné prehliadky

(máj – september, Námestie SNP, Banská Bystrica)

Interaktívne nočné prehliadky, počas ktorých vám šikovní herci zo šermiarskych skupín originálnou a zábavnou formou priblížia slávnu a občas aj strašidelnú históriu mesta Banská Bystrica.

Cyklobus

(máj – september *nová trasa)

Najpopulárnejší cyklobus na Slovensku aj tento rok odvezie cyklistov z Banskej Bystrice do obľúbených horských lokalít s najkrajšími výhľadmi, ako je napríklad Kráľova Studňa.

Autor: (tom), Foto: redakčné a OOCR Stredné Slovensko