Nový historický kalendár na rok 2020 o našom meste je už v predaji

SPRÁVY
0 /

Tak ako pre každý rok, aj pre ten nasledujúci 2020 pripravili nadšenci z Banskobystrického spolku okrášľovacieho a ochranného v spolupráci s mestským poslancom a riaditeľom Stredoslovenského múzea Marcelom Pecníkom pre priaznivcov mesta pod Urpínom a jeho histórie krásny stolový kalendár.

Ten najnovší, ktorý je už na pultoch kníhkupectiev a papiernictiev či v stánkoch PNS je zložený z unikátnych záberov zberateľa Jakuba Šišovského. Na nich sa nachádzajú pohľady na najznámejšie miesta Banskej Bystrice.

Keďže názov kalendára znie „Banská Bystrica a ľudia“, boli pre spracovanie vybraté fotografie s obyvateľmi mesta v najrôznejších a zaujímavých situáciách. To kalendáru oproti predošlým vydaniam dodáva ešte viac ľudského rozmeru a pridáva iste aj na atraktivite.

Historik Marcel Pecník, ktorý na vydaní kalendára každoročne spolupracuje a podporuje jeho vznik, hovorí:

„Verím, že ľudia radi  siahnu po našom kalendári aj tentoraz. Pripravili sme ho s úctou a láskou k histórii i súčasnosti mesta v ktorom žijeme. Budeme veľmi radi, ak bude pre každého, kto si ho zadováži nielen užitočnou pracovnou pomôckou pri plánovaní dní, udalostí a úloh, ale aj spríjemnením každého – všedného i sviatočného dňa pri pohľade na krásne zábery z našej minulosti.“

Za dlhoročne nezmenenú cenu si ho môžu záujemcovia zakúpiť v kníhkupectvách: na Dolnej ulici, v Europa SC, Terminál SC, v papiernictvách : v OC POINT, pod Tržnicou – na Námestí Š. Moysesa a v papiernictve v Poliklinike v Sásovej, v Informačných centrách mesta Banská Bystrica, v stánkoch PNS a novinovom stánku v „Starom Priore“. Ako každý rok, vychádza v nekomerčnom, a preto limitovanom vydaní.

Autor: (dem) , Foto: ilustračné a archív