Na Sliači lietali z okien matrace

SPRÁVY
2 /

Ak ste sa v týchto dňoch pohybovali v kúpeľnom parku Kúpeľov Sliač, možno ste spozorovali netradičný jav. Lietali tam matrace. Kúpele Sliač, a.s., pokračujú v revitalizácii priestorov.

V kúpeľoch najprv upravili a skrášlili kúpeľný park, vrátane doplnenia a rozšírenia pestrofarebných kvetinových záhonov. Potom sa zaviedol wifi signál v celej ubytovacej časti a ozvučenie jedální pre kúpeľných hostí.

Do portfólia kúpeľných služieb pribudli nové procedúry a tiež služby psychológa. A teraz prišli na rad izby – výmena televíznych prijímačov a hlavne nové matrace v posteliach určených pre hostí kúpeľov.

Nové matrace do všetkých izieb

Kúpeľný park tvorí neodmysliteľnú súčasť Kúpeľov Sliač. Jeho atmosféra, dýchajúca históriou a čarom meniacej sa prírody, v každom ročnom období láka na prechádzky kúpeľných hostí a tiež náhodných návštevníkov zo širokého okolia.

Ďalšou sympatickou zmenou pre vyšší komfort a príjemne trávený čas v Kúpeľoch Sliač je nákup a výmena matracov na všetkých 349 lôžkach v kúpeľnom dome Palace Sliač. Pri výbere sa prihliadalo najmä na správne matrace pre pacientov s ochoreniami pohybového aparátu. Jednou z podmienok bola spevnená stredová časť matraca, ktorá je výhodou pre vstávanie z lôžka.

Významnú úlohu pri výbere zohrala aj hygiena. Z tohto dôvodu sa spolu s dodávkou nových matracov zabezpečili aj tzv. matracové chrániče. Klienti Kúpeľov Sliač teraz nájdu vo svojich izbách ešte väčšie pohodlie a príjemný oddych po liečebných procedúrach, ktoré počas svojho pobytu absolvujú.

Kúpele Sliač liečia srdce a cievy

Do Kúpeľov Sliač  prichádzajú klienti za liečbou ochorení srdca a ciev, pohybového ústrojenstva. Kúpele zároveň poskytujú správne prostredie pre liečenie ženských ochorení a pomáhajú pri rýchlejšej regenerácii organizmu onkologickým pacientom.

Riaditeľ kúpeľov Martin Beňuch hovorí:

„Starostlivosť a opatera, ktorú u nás naši klienti dostanú, považujeme za našu prioritu. Zmeny aj s ohľadom na ich finančnú náročnosť, nakoľko ich aktuálne zabezpečujeme vo veľkom rozsahu, realizujeme možno pomalšie, ale o to s väčšou precíznosťou a s dôrazom na preferencie a referencie kúpeľných hostí. Pomalými krokmi sa približujeme k citeľnému rastu kvality a celkovému komfortu pre našich klientov, ktorí k nám zavítajú po odporučení lekárom alebo ako samoplatiaci klienti. Plne si uvedomujeme nedostatky našej technickej infraštruktúry, no na druhej strane ich dokážeme vyvážiť a snáď i predbehnúť kvalitnou službou a najmä profesionálnym a ľudským personálom.“

Liečivé pramene a žriedlový plyn ako svetový unikát

Kúpele Sliač sú svetovou raritou, čo sa týka liečby uhličitou terapiou formou kúpeľa v prírodnej liečivej vode. Zdrojom liečivej vody aj žriedlového plynu je Kúpeľný prameň s unikátnou izotermickou teplotou 33 °C a vysokým obsahom CO2. Ten sa na procedúry používa bez umelých zásahov.

Komfort a pohodlie ubytovaných hostí Kúpeľov Sliač sa nákupom a rozložením novým matracov i televízorov v jednotlivých izbách ešte viac umocní. Tak si klienti počas svojho pobytu vychutnajú všetky procedúry s priaznivými účinkami na ich zdravie, spríjemnia si chvíle voľna prechádzkami nádherným kúpeľným parkom a budú snívať príjemné sny vo svojich dočasných posteliach. 

Fakty

– Harmónia tela a duše v jedinečnom spojení človeka s prírodou a jej unikátnymi liečivými zdrojmi.

– Kúpele Sliač sa už viac ako 200 rokov intenzívne využívajú vďaka účinkom minerálnej vody. Od 60. rokov 20. storočia boli ako jediné na Slovensku určené na liečbu srdcovocievnych ochorení, neskôr aj chorôb pohybového ústrojenstva, gynekologických a onkologických ochorení.

– Vyvierajú tu pramene prirodzenej izotermickej teploty s vysokým obsahom kysličníka uhličitého. Izotermická teplota 33,2 °C, a maximálna koncentrácia CO2 robia kúpele miestom tak jedinečným, že pacienti pociťujú priaznivé účinky už počas pobytu.

– Prameň Kúpeľný vyviera priamo pod Kúpeľným domom a bez akéhokoľvek ďalšieho umelého zásahu sa využíva na všetky liečebné účely. Jeho voda je síranovo-hydrouhličitá, horečnato-vápenatá s vysokým obsahom kysličníka uhličitého (CO2), izotermickej teploty 33,3 °C.

Výdatnosť prameňa je za sekundu: cca 5 litrov vody a 10 litrov žriedlového plynu. Vzhľadom na obsah CO2 a inertných plynov je tento prírodný žriedlový plyn výnimočný a lekársky veľmi cenený, keďže jeho vplyv na organizmus je bezkonkurenčný.

Sliač sú jediné na Slovensku, ktoré využívajú na liečbu prírodný a nie medicínsky žriedlový plyn. V kúpeľnom parku sa nachádzajú ďalšie 4 pramene – Štefánik, Bystrica, Lenkey a Adam.

– Liečbu prostredníctvom procedúr dopĺňa prekrásne prírodné prostredie. Pre voľný čas môžu klienti využívať termálne kúpalisko, tenisové kurty, srdiečkové trasy, požičovňu bicyklov a na svoje si prídu aj priaznivci Nordic walkingu.

Zdroj: Anna Hríbiková , Foto: Peter W. Haas a ilustračné