Na Mestskom mládežníckom štadióne v Kráľovej kladú umelú trávu

SPRÁVY
4 /

Práce na novom mládežníckom futbalovom štadióne v Kráľovej sa blížia do finále.   Od začiatku týždňa sa na hlavnom ihriskurobí  pokládka koberca s umelou trávou.

V meste pribudne ďalší športový stánok

Primátor mesta Ján Nosko k novému mestskému štadiónu uviedol:

„Je to jasný dôkaz toho, že do finále sa blížime aj v rámci tohto projektu. Budova zázemia sa aktuálne zatepľuje a vo vnútri pokračujú ešte dokončovacie práce – kladenie dlažieb, obkladov a maľovanie. Zároveň prebieha realizácia spevnených plôch na parkoviskách a chodníkoch.“

V tomto období sa začínajú aj s rokovaniami so zástupcami futbalových klubov, aby sa nastavil harmonogram využívania tohto nového športoviska. Mladé futbalové talenty v Banskej Bystrici a okolí sa majú na čo tešiť.

Prvý zástupca primátora Jakub Gajdošík hovorí:

„Roky chátrajúce futbalové ihrisko sa mení na moderné tréningové centrum pre mládež. Využívať by ho malo viac ako 800 mladých futbalistov z nášho mesta a blízkeho okolia. Ak decká stiahneme z ulíc na športoviská, nezostane im čas na hlúposti.“

Ján Nosko s Jakubom Gajdošíkom na stavbe

Ján Nosko s Jakubom Gajdošíkom na stavbe

Mestský futbalový štadión v Kráľovej je majetkom mesta, postavený z verejných zdrojov a preto by ho mali mať možnosť využívať všetky kluby, pôsobiace v Banskej Bystrici, ktoré o jeho užívanie prejavia záujem a splnia stanovené podmienky.

Radvanský poslanec Marek Ondráš k tomu dodáva:

„Nový mládežnícky futbalový štadión si získa srdcia nielen mladých talentov, futbalistov, ale aj fanúšikov. Je to veľmi pekný a užitočný projekt a som nesmierne veľmi rád spolu s občanmi, že to bude práve v našej mestskej časti. Tešíme sa na slávnostné otvorenie a krásne športové zážitky.“

Mládežnícky futbalový štadión Kráľová

S rekonštrukciou futbalového štadióna v tejto mestskej časti sa zažalo vlani v lete. Po vybudovaní by mal nový futbalový stánok slúžiť takmer 800 mladým futbalistom i dospelým z nášho mesta a okolitých obcí.

Mestské zastupiteľstvo vyčlenilo na prvú fázu výstavby 1,52 milióna eur, 730 tisíc eur je z vládnej dotácie, zvyšok sa dofinancuje  z rozpočtu mesta. Štadión bude mať umelú trávu a tribúny s kapacitou 1 500 divákov, vybuduje sa  parkovisko so 176 parkovacími miestami.

Vo verejnom obstarávaní na dodávateľa prác bola z deviatich uchádzačov úspešná žilinská spoločnosť 3 Energy, s.r.o. s cenou 2 999 252,30 eura vrátane DPH.

Vďaka výstavbe Mestského mládežníckeho štadióna v Kráľovej  a rekonštrukcii štadióna na Štiavničkách všetci dúfajú, že profesionálnou výchovou mladých hráčov v kvalitných podmienkach oboch štadiónoch s technickým zázemím sa bystrický futbal vráti späť na pozície,  ktoré mu v meste pod Urpínom patrili v časoch najväčšej slávy.

Autor: (tom), Foto: mesto BB a vizualizácie