Na jeseň otvoria v Banskej Bystrici office budovu – spĺňa atribúty najmodernejšieho projektu

SPRÁVY
10 /

V srdci Slovenska, v Banskej Bystrici, vzniká unikátny projekt. Ide o modernú administratívnu budovu Interpolis Office Center, ktorá je navrhnutá podľa najmodernejších zásad. Pre nájomcov ponúka celkovo 8 200 m² prenajímateľnej plochy a 209 parkovacích miest. Jej otvorenie ja naplánované na jeseň 2021.

Interpolis Office Center

Banská Bystrica je dnes rozvíjajúca sa metropola. Má čo ponúknuť nielen novým investorom, ale aj jej obyvateľom či návštevníkom. Strategická poloha v strede krajiny umožňuje blízky kontakt s ostatnými mestami, ako aj so susednými štátmi.

Avšak ďalší rozvoj ekonomiky mesta by bol bez dostatočnej ponuky moderných priestorov veľmi ťažký. To sa však zmení s príchodom investorov a projektu Interpolis Office Center. Do regiónu prinesie administratívnu budovu zodpovedajúcu najvyššiemu štandardu. V čase jej otvorenia pôjde o najmodernejšiu budovu svojho druhu v regióne.

„Banská Bystrica je mesto s veľkým potenciálom a množstvom šikovných, vysokoškolsky vzdelaných ľudí z celého Slovenska, ktorí dosahujú vzdelanie práve v tomto regióne. Po štúdiu však mladí a perspektívni ľudia odchádzajú za prácou do väčších miest. Z tohto dôvodu sme sa rozhodli pre investíciu do výstavby modernej office budovy v Banskej Bystrici. Tá poskytne priestor pre progresívne spoločnosti, so záujmom o dlhodobé ťaženie z potenciálu mesta. Chceme priniesť firmám miesto, ktoré svojím vzhľadom a vlastnosťami prispeje k uzavretiu nových partnerstiev a obchodov či príjemnej atmosfére na pracovisku medzi zamestnancami. Interpolis Office Center tak môže konkurovať moderným budovám v Bratislave alebo Košiciach,“

uvádza Michal Filip, projektový manažér Interpolis Office Center.

Budova a lokalita s množstvom benefitov

Autori projektu Paulíny Hovorka Architekti o stavbe hovoria.

„Interpolis Office Center spĺňa všetky predstavy o modernej, ultra nízkoenergetickej administratívnej budove. Projekt obsahuje variabilné riešenia interiéru, parkovací dom, bezbariérový prístup, nabíjaciu stanicu pre elektromobily, reštauráciu a množstvo ďalších benefitov, čozaujmú každú spoločnosť,“

Medzi ďalšie výhody administratívnej budovy patria: centrálna recepcia, stanovištia pre bicykle, chillout zóna, šatne, sprchy a kuchynky pre nájomcov, ako aj dostatok denného svetla. Bonusom priestorov na vyšších poschodiach sú krásne výhľady na panorámu centra mesta, ktoré ponúka celopresklenná západná stena budovy.

Z technických riešení budovy nájomníci ocenia inteligentný systém riadeného vetrania, ultra nízkoenergetický štandard budovy A1, pokročilý systém riadenia výťahov, elektronický protipožiarny systém či stabilný hasiaci systém.

Z hľadiska interiéru je najzaujímavejšou časťou vzdušné vnútorné trojpodlažné átrium so strešným presvetlením a voľne umiestneným vertikálnym schodiskom. To bude na poschodiach obklopené galériami. V strede átria sa počíta s menšími stromami. Autori projektu dávali dôraz aj na dostatok zelene.

Okolie stavby bude skultivované parkovými úpravami, krovinami a rôznymi rastlinami, pričom najväčší existujúci strom pred hlavným vstupom zostal zachovaný. Aj väčšina fasád parkovacieho domu bude doplnená o popínavú zeleň, aby bolo parkovacie zázemie čo najmenej nápadné.

Z hľadiska prevádzky budú administratívne priestory členené podľa požiadaviek budúcich nájomcov. K dispozícii je štruktúra vytvorená formou veľkopriestorových kancelárií (openspace), menších štandardných kancelárií, prípadne kombinácie týchto princípov. Interpolis Office Center bude mať na prízemí okrem administratívnych priestorov aj tie polyfunkčné, ako napríklad reštauráciu, kaviareňči obchod, dostupné aj širokej verejnosti.

Interpolis Office Center sa nachádza na území centrálnej mestskej zóny. Má výbornú dopravnú dostupnosť, pred budovou sa nachádza zástavka MHD, neďaleko je vlaková stanica i výjazd na rýchlostnú komunikáciu R1.

V blízkosti je mestský úrad aj sídla viacerých významných spoločností, pošta, zdravotnícke stredisko a ďalšie služby, čo robí z lokality i projektu vhodný administratívny objekt nielen pre nové firmy alebo startupy, ale aj spoločnosti hľadajúce lepší štandard, respektíve pobočku v strede krajiny.

Viac informácií o stavbe získate na www.interpolis.sk.

Zdroj: Lýdia Tkáčová,  Arthur Media , Foto: vizualizácie