Na budúci týždeň bude 11. ročník Univerzitného dňa kariéry na EF Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici

SPRÁVY
0 /

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici a Kariérne centrum UMB pod záštitou rektora univerzity doc. Ing. Vladimíra Hiadlovského, PhD. organizujú pravidelne veľtrh pracovných a kariérnych príležitostí pod názvom Univerzitný deň kariéry. Tento rok sa toto podujatie uskutoční už na budúci týždeň t. j. 12. 3. 2024 v priestoroch slávnostnej auly na Ekonomickej fakulte UMB.

Cieľom Univerzitného dňa kariéry je  podporiť študentov a absolventov UMB pri hľadaní a sprostredkovaní práce, brigády, stáže a praxe v spoločnostiach regionálneho, národného aj medzinárodného charakteru. Zároveň  tak vytvoriť možnosť pre študentov nadviazať spoluprácu, ktorú môžu zužitkovať pri tvorbe svojich záverečných prác.

Vladimír Hiadlovský

Vladimír Hiadlovský

Tohtoročný, už jedenásty ročník UDK UMB, privíta 26 firiem,  spoločností a organizácií, ktoré majú pripravené pracovné príležitosti  pre študentov a budúcich absolventov UMB.

Mnohé z vystavujúcich spoločností majú v radoch svojich zamestnancov absolventov UMB. Počas celého dňa majú študenti priestor na komunikáciu s personalistami a predstaviteľmi firiem pôsobiacich na domácom a zahraničnom trhu v rôznych oblastiach.

Súčasťou sprievodného programu sú workhopy štyroch najväčších vystavovateľov podujatia.

  • 10:00 – 10:40 Allianz: Ako naštartovať svoju kariéru a vybudovať svoju osobnú značku prostredníctvom siete LinkedIn
  • 10:50 – 11:30  Core TEQ Technology s.r.o.: Art of IT – umenie vytvárať digitálne riešenia
  • 11:40 – 12:20  EY: Úspešné job interview – tipy a triky na pútavé CV, LinkedIn a úspešný rozhovor
  • 12:30 – 13:10  Johnson Controls: Career Path in a Corporation – Kariérne možnosti v korporácii

Súčasťou podujatia je tombola s hodnotnými cenami od vystavujúcich spoločností a tiež súťaž o naj stánok.  Univerzitný deň kariéry je to správne fórum na rozbeh kariéry.

Zdroj: Dana Straková, Foto: ilustračné UMB