Marcový prieskum Polis Slovakia: Hlas s 10-percentným náskokom pred OĽaNO a SaS

SPRÁVY
0 /

Agentúra Polis Slovakia urobila telefonický prieskum pre TV JOJ v dňoch 8. až 10. marca 2021 na vzorke 1 003 respondentov starších ako 18 rokov,  na území celej SR.

Ak by sa parlamentné voľby konali v marci, vyhrala by ich strana HLAS-sociálna demokracia. Na druhom mieste s 13,6 percentami by sa umiestnilo vládne hnutie OĽaNO (13,6 %) pred treťou stranou SaS (13,1 %).

Igor Matovič a Richard Sulík

Igor Matovič a Richard Sulík

„Ďakujeme za Vašu dôveru, ktorú nám prejavujete aj v prieskumoch verejnej mienky. Prijímame to s pokorou, je to pre nás záväzok. Nesklameme,“

povedal k výsledkom aktuálneho prieskumu predseda strany HLAS – sociálna demokracia Peter Pellegrini, ktorý bol vo štvrtok večer hosťom v relácii TV JOJ Na hrane.

Peter Pellegrini

Peter Pellegrini

Do parlamentu by sa dostali ďalšie strany v poradí SMER-SD (8,2 %), Kotlebovci ĽSNS (6,3 %), Sme rodina (6,0 %)m Progresívne Slovensko (5,8 %), SMK (5,7 %) a Za ľudí (5,1 %).

Pred bránami parlamentu  by zostali strany KDH (4,1 %), Dobrá voľba (3,6 %), SNS (2,5 %), Most-Híd (1 %), Vlasť 0,8 %) a Spolu (0,4 %).

V NR SR by si 9 politických strán rozdelilo poslanecké mandáty nasledovne: HLAS-SD 41 poslancov, OĽaNO 23 poslancov, SaS 22 poslancov, SMER-SD 14 poslancov, Kotlebovci ĽSNS 11 poslancov, Sme rodina 10 poslancov, Progresívne Slovensko 10 poslancov, SMK 10 poslancov a Za ľudí 9 poslancov.

Tabuľka 1: Keby boli parlamentné voľby tento víkend, ktorú stranu, hnutie alebo koalíciu by ste volili? 

Tabuľka 2: Ste za to, aby na Slovensku boli predčasné voľby?

Tabuľka 3: Ak by na Slovensku bolo referendum o predčasných voľbách, zúčastnili by ste sa ho? 

Autor: (tom), Foto: ilustračné