Kotleba navrhol zrušenie troch stredných škôl

TÉMA TÝŽDŇA
5 /

Na stredajšom zastupiteľstve BBSK navrhuje Kotlebov úrad zrušiť viacero stredných škôl v kraji. Je medzi nimi aj jedna banskobystrická.

Vyradenie Strednej odbornej školy Tajovského 25 v Banskej Bystrici zo siete škôl a školských zariadení SR k 31. augustu 2014, rovnako ako u ostatných dvoch škôl v zriaďovateľskej pôsobnosti BBSK, sa navrhuje z dôvodu negatívneho demografického vývoja a poklesu počtu študentov, čo zvyšuje prevádzkové náklady. Konkrétne na tejto škole sa z pôvodných 148 v školskom roku 2008/9 znížil počet študentov tento rok na 71.

Študijné odbory kozmetik a operátor farmaceutickej výroby prejdú do organizačnej zložky Spojenej školy, Školská 7 – SOŠ podnikania. Školská 7. Trieda pre žiakov so zdravotným znevýhodnením – telesným postihnutím v študijnom odbore obchodná akadémia prejde na Obchodnú akadémiu Tajovského 25.

Ruší sa aj Obchodná akadémia M. R. Štefánika 8 v Krupine. So zmenou názvu na Stredná odborná škola obchodu a služieb prejde na Janka Jesenského 888/1. Zo siete stredných škôl a školských zariadení sa vyraďuje Gymnázium Mateja Bela na Okružnej 2469 vo Zvolene s jedálňou. Študijný odbor gymnázium – 8 ročná forma štúdia prejde na zvolenské Gymnázium Ľudovíta Štúra Hronská 1467/3.

Ďalšie tri spojené stredné školy BBSK zmenia svoj štatút. Spojená škola Kolpašská 1586/9 v Banskej Štiavnici sa stane Strednou odbornou školou služieb a lesníctva, Spojená škola Laskomerského 3 v Brezne sa zmení na Strednú odbornú školu techniky a služieb, zo Spojenej školy Okružná 61v Rimavskej Sobote bude Stredná odborná škola technická a agropotravinárska.

O týchto bodoch rozhoduje 7.mimoriadne zastupiteľstvo BBSK, ktoré rokuje od 15:00 hod. v zasadačke krajského úradu na Námestí SNP.

Autor: (dem), Foto: Archív