Kandidát na bystrického župana Ondrej Lunter predstavil poslaneckú kandidátku Srdcom v kraji

SPRÁVY
4 /

Do politickej poslaneckej koalície  Srdcom v kraji sa spojilo 45 kandidátov na poslancov BBSK z politických strán SaS, KDH, PS, Spolu, OKS a skupina nezávislých. Ondrej Lunter chce verejne diskutovať o svojich programových prioritách pred jesennými krajskými voľbami, ktoré by mali byť spolu s komunálnymi 29. októbra 2022.

Na úvod štvrtkovej tlačovej besedy v Národnom dome Ondrej Lunter uviedol:

„Ide o kandidátky a kandidátov, s ktorými budeme zdieľať spoločný program, a zvolení poslanci a poslankyne vytvoria v zastupiteľstve BBSK spoločný poslanecký klub SRDCOM V KRAJI. Spájajú nás hodnoty ľudské aj politické. Pod spoločnou značkou SRDCOM V KRAJI budem túto politickú koalíciu podporovať v kampani. S niektorými sme aj doteraz spolupracovali v zastupiteľstve v našom klube a chceme ísť spoločne ďalej, aby veci v našom kraji fungovali. O mnohé výrazné osobnosti v našom kraji je táto kandidátka bohatšia.”

Ďalšie strany, ktoré podporujú Lunterovu kandidatúru na bystrického župana – HLAS-SD a maďarská Aliancia budú mať samostatné kandidátky na poslancov BBSK.

Kandidáti na poslancov BBSK s Ondrejom Lunterom v strede

Kandidáti na poslancov BBSK s Ondrejom Lunterom v strede

Ondrej Lunter zároveň oznámil, že od budúceho týždňa predstaví každý týždeň jednu kapitolu zo svojich programových priorít:

Chcem urobiť z programu ústrednú tému mojej kampane. Pretože ak bude program hlavná téma kampane, a nie zástupné šarvátky, potom je veľká šanca, že sa všetci, kto budú kandidovať, zhodneme na prioritách. A pokiaľ sa zhodneme na prioritách, bude to pre kraj len dobre.

Programové priority bude Lunter predstavovať postupne v 6 okruhoch:

  • Cesty a doprava
  • Moderný, transparentný a inovatívny kraj
  • Vzdelanie, práca, prosperita
  • Sociálne služby
  • Zdravotníctvo
  • Cestovný ruch a kultúra voľného času
Ondrej Lunter

Ondrej Lunter

K tomu kandidát na župana poznamenal:

Máme za sebou aj s najbližšími spolupracovníkmi sériu stretnutí s expertmi, aktivistami, aktívnymi ľuďmi a predstaviteľmi samospráv naprieč naším krajom. Nevychádzali sme z nuly. Necucali sme, ako sa hovorí, z prsta. Netvárim sa, že doteraz nič nebolo. Vychádzame z toho, čo sa už urobilo, a vzniká ambiciózny, ale realistický plán na ďalšie štyri roky – a tento dokument teraz postupne predložím na otvorenú verejnú diskusiu.“

Súčasne Lunter  vysvetlil, že od budúceho týždňa až do letných prázdnin predloží na otvorenú verejnú diskusiu každý 1 týždeň 1 kapitolu z priorít, a vyzve ľudí, aby mu posielali svoje pripomienky a návrhy:

„Budem rád, ak tento formát vyvolá pozornosť aj médií a ak dokážeme čas do volieb venovať obsahu krajskej politiky. Počas leta potom všetky pripomienky a skúsenosti z diskusie vyhodnotím a predložím definitívny a záväzný program pre seba, ale aj pre kandidátov združených Srdcom v kraji.“

Za združenie kandidátov na krajských poslancov Srdcom v kraji vystúpili Maroš Skopal (SaS),  Ján Beljak (KDH), Ingrid Kosová (Progresívne Slovensko) a Andrea Sujová (Spolu). Zoznam kandidátov na poslancov Srdcom v kraji  nájdete na www.srdcomvkraji.sk.

Úrad BBSK

Úrad BBSK

Zdroj: (tom) a TS, Foto: Tím Lunter a redakčné