Júnový prieskum AKO: Hlas jasne vedie pred Smerom a SaS

SPRÁVY
0 /

Najnovší prieskum agentúry AKO pre reláciu TV Joj Na hrane, ktorý sa konal  od 7. do 10. mája na vzorke 1 000 respondentov, potvrdil pokračujúcu dominanciu strany HLAS-SD, na druhej strane sa ukázal ďalší pokles popularity Matovičovho hnutia OĽaNO. Je to obraz súčasnej politiky na Slovensku.

Ak by sa voľby do Národnej rady SR konali v polovici júna, vyhrala by ich strana HLAS-SD so ziskom 20,2 percenta hlasov. Na druhom mieste by skončila strana SMER-SD, ktorú by volilo 14,8 percenta opýtaných. Tretia by bola strana SaS so ziskom 14,3 percenta hlasov.

Zľava Peter Pellegrini, Robert Fico a Richard Sulík

Zľava Peter Pellegrini, Robert Fico a Richard Sulík

Predseda Hlasu Peter Pellegrini komentoval výsledky najnovšieho prieskumu slovami:

„Sme vďační za vašu podporu v týchto ťažkých časoch. Budeme robiť všetko pre to, aby sa ľudia na Slovensku čím skôr dočkali pomoci. Chceme mať zo Slovenska sociálny a právny štát, ktorý vie pomôcť každému človeku v núdzi a v ktorom platia základné pravidlá slušnosti, kompetentnosti a politickej kultúry.“

Peter Pellegrini

Peter Pellegrini

Na ďalších miestach zabezpečujúcich vstup do slovenského parlamentu by skončili Progresívne Slovensko (9,9 %), OĽANO (8,5 %), KDH (7,3 %), Sme rodina (5,7 %) a Republika 5,2 percenta hlasov respondentov. V NR by tak bolo 8 politických subjektov..

Do NR SR by sa naopak nedostali strany SNS (4,2 %), Za ľudí (2,2 %), Maďarské fórum (1,9 %) , Aliancia (1,9 %),i Dobrá voľba a Umiernení (1,8 %), Kotlebovci – ĽSNS (1,8 %), Socialisti.sk, KSS a Národná koalícia (0,1 %).

HLAS-SD by podľa výsledkov prieskumu získal v parlamente 35 mandátov, SMER-SD 26, SaS 25, Progresívne Slovensko 17, OĽaNO 15, KDH 13, Sme rodina 10 a Republika 9 poslaneckých miest.

V prieskume AKO bolo rozhodnutých ísť voliť viac ako 66,9 percenta opýtaných, vyše 16 percent nevie, komu by dalo hlas. Takmer 15 percent respondentov nešlo voliť.

Výsledky prieskumu AKO

Autor: (tom), Foto: ilustračné