Jarmočné špeciality na plážovom kúpalisku 11. – 15. septembra 2020

SPRÁVY
0 /

Hoci leto sa pomaly chýli ku koncu, na banskobystrickom plážovom kúpalisku Aqualand stále pokračuje sezóna. Novinkou je, že od 11.- 15. septembra 2020 tu budú môcť návštevníci ochutnať jarmočné špeciality.

Prevádzka plážového kúpaliska pokračuje

Vzhľadom na epidemiologickú situáciu v súvislosti so šírením koronavírusu prakticky po celom svete, bol aj rozbeh plážového kúpaliska Aqualand pomalší ako po iné roky, navyše s viacerými obmedzeniami. Ani júlové počasie nebolo ideálne.

Preto chce Aqualand aj v septembri, kedy sa inokedy už bežne končila prevádzka plážového kúpaliska, pokračovať aj preto, že počasie je stále priaznivé. Príjemné denné teploty na úrovni viac ako 25 °C umožňujú, aby si sem prišli ľudia oddýchnuť pri vode.

Prakticky všetky bazény okrem rekreačného, do ktorého ústia šmýkačky a tobogány, sú v prevádzke. To znamená medokýšový plavecký bazén, Ičko a ďalšie štyri detské bazény s atrakciami. V prevádzke je aj jazero s nafukovacím fun parkom, vakeboardingom, člnkovaním a vodnými bicyklami. Na oddych je pripravených 30 000 m2 udržiavaných plôch.

„Samozrejme musíme rešpektovať aktuálne hygienické opatrenia Úradu verejného zdravotníctva so sledovaním okamžitej návštevnosti, ktorá nesme prekročiť počet 1 000 ľudí. Z tohto dôvodu je otvorený iba severný vstup od ZAaRESu, lebo inak by sme to nedokázali ustriehnuť. Návštevnosť sledujeme pomocou dvoch špeciálnych turniketov. Otváracia doba je v septembri od 10:00 hod.,“

hovorí Eva Debnárová z marketingu plážového kúpaliska.

Horúca jarmočná novinka od 11. – 15. septembra

Aqualand pripravil pre svojich návštevníkov na nasledujúce septembrové dni jedno prekvapenie. Vzhľadom na to, že tohto roku sa zrušil tradičný Radvanský jarmok, na plážovom kúpalisku sa od piatku 11. septembra až do utorka 15. septembra podávať jarmočné špeciality.

„Rozhodli sme sa priniesť aspoň kúsoček z jarmoku na naše kúpalisko. Počasie by malo byť na jednotku, a preto chceme v posledné teplé dni spojiť peknú tradíciu s možnosťou kúpania sa. Podávať sa budú výborné jarmočné klasiky – klobásky, jaterničky, cigánska, harule, langoše či pečené kačacie stehná s lokšami. A samozrejme nesmie chýbať jarmočný biely burčiak a zopár milých prekvapení,“

informuje Eva Debnárová.

Už od tohto piatku si môžu na jarmočných špecialitách od 10:00 hod pochutnať kúpajúci sa návštevníci kúpaliska. Tí, ktorí sa nechcú kúpať, ale chcú zažiť kúsok jarmočnej atmosféry v príjemnom prostredí, môžu prísť na plážové kúpalisko v dňoch 11. – 15. septembra bezplatne od 17:00 – 21:00 hod. Okrem jedál si môžu návštevníci dať alko či nealko nápoje.

Bude k dispozícii aj zrekonštruovaná Pirátska loď s príjemným posedením a kvalitným jedálnym lístkom. Jarmočné špeciality sa budú podávať aj v upravených priestoroch Rotundy, Koliby a Wake baru.

Večer bude celý areál osvetlený aj s reprodukovanou hudbou. Samozrejme platí obmedzenie – okamžitá návštevnosť max. tisíc ľudí. Oplatí sa prísť si to vyskúšať na vlastnej koži s rodinou a priateľmi.

Autor: (tom) , Foto: Aqualand a redakčné