Igor Kašper vstúpil do kampane na bystrického primátora klamstvom

SPRÁVY
18 /

Ako prvý ohlásil svoju kandidatúru na primátora mesta Banská Bystrica súčasný nezaradený poslanec mesta i kraja Igor Kašper. Bude kandidovať ako nestraník s podporou stredopravých strán SAS, OĽaNO, KDH, Sme rodina a Progresívne Slovensko.

Predtým vľavo a teraz vpravo?

Do Banskej Bystrice prišli Kašpera v stredu podporiť zástupcovia politických strán – predseda Sme rodina Boris Kollár, podpredseda SaS Ľubomír Galko, poslankyňa NR SR za OĽaNO Anna Verešová, člen predsedníctva Progresívne Slovensko Peter Brozman, za banskobystrické  KDH Janka Miková a ďalší.

Koaličné strany podporujúce Kašpera by mali ísť v meste pod Urpínom do novembrových komunálnych volieb spoločne aj na poslancov mestského zastupiteľstva. Na volebnú kampaň plánuje Kašper minúť 30 – 40 tisíc eur, pričom časť bude tvoriť jeho osobný vklad a ďalšou časťou mu prispejú podporujúce strany SaS, OĽaNO, KDH, Sme  rodina a Progresívne Slovensko. Pred štyrmi rokmi kandidoval na poslanca mestského zastupiteľstva za koalíciu SMER-SD, SNS, SDKÚ-DS.

Kašper pred novinármi verejne klamal o prihláške do Smeru

Ešte do februára minulého roka Igor Kašper ako mestský poslanec pôsobil v koaličnom klube SMER-SD, SNS, SDKÚ-DS, z ktorého vystúpil pred krajskými voľbami, v ktorých kandidoval ako nestraník na župana, ale stal sa poslancom.

Na otázku nášho portálu, či v súvislosti s jeho aktuálnou politickou podporou stredopravých strán vie pred novinármi potvrdiť či vyvrátiť informáciu, že v roku 2015 si podával prihlášku do strany SMER – SD alebo súhlasí s jej zverejnením, Igor Kašper odpovedal:

„Určite áno. Samozrejme som nikdy v žiadnej strane nebol a nikdy som žiadnu prihlášku ani do SNS, SDKÚ – DS ani do strany SMER – SD nedával, o čom veľmi dobre viete. Nech sa páči, ak nejakú máte, tak ju kľudne predložte, veľmi rád sa na ňu pozriem.“

Medzi novinárov prišla aj vedúca regionálnej kancelárie Smeru Ľubica Buranová, ktorá na Kašperovo vyjadrenie zareagovala slovami:

„Pán Kašper, nechcete poopraviť to, čo ste práve povedali? Ak áno, ja Vám tú prihlášku za 10 minút prinesiem. Mňa mrzí, že nehovoríte pravdu ani pred zástupcami ostatných politických strán.  Ja som tú prihlášku do Smeru osobne preberala od Vás 23. marca 2015.“

prihlaska

Dôkaz

My sme požiadali regionálnu kanceláriu Smeru v Banskej Bystrici o sprístupnenie kópie prihlášky Igora Kašpera do tejto strany. Dostali sme ju ním vlastnoručne vyplnenú s dátumom 23. marca 2015. Druhá strana obsahuje jeho životopis s osobnými údajmi, ktoré sa nezverejňujú. Je to dôkaz, že prvý oficiálny kandidát na primátora Banskej Bystrice v tejto veci verejne klamal.

Je známe i to, že o pár mesiacov neskôr, keď ho v Smere neprijali za člena, Igor Kašper ponúkal spoluprácu aj Slovenskej národnej strane. Podľa krajského predsedu tejto strany v Banskej Bystrici Štefana Tureka ho v strane predstavil jeho dlhoročný kamarát a mestský poslanec Karol Konárik ml.

„Igor Kašper ma navštívil, na stretnutí prejavil záujem byť členom SNS a zároveň ako ekonóm pôsobiť aj v odbornom kabinete predsedu strany Andreja Danka,“

povedal pre náš portál Štefan Turek. Ani to však neprešlo.

Krátko po vystúpení z poslaneckého klubu SMER-SD, SNS, SDKÚ-DS Igor Kašper ohlásil svoju kandidatúru na bystrického župana. Keďže ho nepodporili strany vládnej koalície ani opozície na krajskej úrovni, išiel ako „nezávislý“, čo pred verejnosťou komentoval slovami:

Nespolieham sa na podporu bratislavských novinárov a politikov, spolieham sa na ľudí zdola. O víťazovi sa snažia politici rozhodnúť v zákulisí. Ja odmietam tieto politické hry.“

Zdá sa, že dnes už ani tieto Kašperove slová neplatia….

 

 

Autor: (tom), Foto: redakčné