FOTO: V ZŠ Moskovská slávnostne otvárali zrekonštruované telocvične

SPRÁVY
1 /

Mesto Banská Bystrica úspešne pokračuje v rekonštrukcii telocviční vo svojich základných školách. Nedávno sa podarilo zrekonštruovať telocvične v ZŠ Spojová  a v piatok symbolicky kolaudovali zrekonštruovanú veľkú i malú telocvičňu v ZŠ Moskovská.

Mesto Banská Bystrica ako zriaďovateľ 11 základných a 27 materských škôl na svojom území postupne investuje do rekonštrukcie a vybavenia školských budov spolu s ministerstvom školstva, na čo sa v minulosti nenachádzali financie v mestskom rozpočte. To je aj príklad ZŠ Moskovská.

Slávnostného otvárania veľkej telocvične sa v prítomnosti žiakov školy za mesto zúčastnili druhý viceprimátor Martin Turčan, poslanci Daniel KarasMarekom  Modranským a vedúci školského úradu MsÚ Banská Bystrica Milan Beňačka.

Kvôli pracovnej zaneprázdnenosti sa ospravedlnil podpredseda vlády pre investície a informatiku Peter Pellegrini, ktorý má veľkú zásluhu na tom, že sa mestu podarilo získať finančnú dotáciu z Ministerstva školstva SR na rekonštrukciu telocviční v ZŠ Spojová a Moskovská.

Riaditeľka školy Marta Melicherová na úvod malej slávnosti v telocvični povedala:

„Naša škola má dlhoročnú športovú tradíciu. Napriek tomu, že sme nemali najideálnejšie športové podmienky, naši učitelia dokázali vždy svojich žiakov vhodne motivovať, aby získali k športu pozitívny vzťah a dosahovali dobré športové výsledky. Chcem sa poďakovať ministerstvu školstva za poskytnutú dotáciu na rekonštrukciu telocviční s príslušenstvom, nášmu zriaďovateľovi mestu Banská Bystrica za spoluprácu a rodičom našich žiakov za pomoc pri upratovaní.“  

Na rekonštrukčné práce v telocvičniach, šatniach a sociálnych zariadeniach dostala škola účelové finančné prostriedky z položky havárie od MŠVVaŠ SR, pomohlo aj mesto. Druhý viceprimátor Martin Turčan uviedol:

„Oceňujem, že ZŠ Moskovská má takéto pekné priestory pre šport, napokon je aj mekkou florbalu v našom meste. V roku 2017 je Banská Bystrica Európskym mestom športu a našou snahou je, aby takýchto kvalitných športovísk vzniklo čo najviac.“

K úspešnej rekonštrukcii telocviční na  ZŠ Spojová a Moskovská aktívne  prispel aj predseda komisie pre školstvo a šport, poslanec za Fončordu Daniel Karas, ktorý sa zhromaždeným učiteľom a žiakom prihovoril slovami:

„Mám  vám všetkým odovzdať pozdrav od pána Petra Pellegriniho, ktorý má veľký podiel na tom, že môžeme byť v týchto nových priestoroch, ale dnes z pracovných dôvodov nemohol prísť na slávnostné otvorenie. Ďakujem všetkým, ktorí prispeli k tomuto dielu a vám žiakom želám, aby sa vám tu dobre športovalo. Verím, že sa nám podarí obnoviť telocvične s dovybavením športovými pomôckami i na ďalších školách,  rovnako ako objekty pre škôlkarov, k čomu sa snažíme vytvárať podmienky aj v mestskom rozpočte.“

Po slávnostnom prestrihnutí zelenej pásky  pokrstili žiaci prakticky novú telocvičňu športovými súťažami vo vybíjanej a florbale. V malej telocvični žiaci cvičili na fitloptách a rušno bolo aj v posilňovni. Večer škola zorganizovala Fit maratón pre všetkých.

Autor: (tom), Foto: Mirka Chabadová