FOTO: V Rudlovej – Sásovej bol v sobotu Trojgeneračný športový deň

SPRÁVY
0 /

V sobotu 20. augusta 2022 popoludní sa v Rudlovej – Sásovej po vynútenej prestávke konalo obľúbené podujatie Trojgeneračný športový deň. Na ihrisku Gerlachovská sa stretli deti, rodičia a starí rodičia, aby si spoločne  zašportovali a zasúťažili. Neodradilo ich ani nestále počasie s prehánkami.

Na úvod predsedníčka Občianskej rady Rudlová – Sásová  Ľubica Buranová, privítala viceprimátora Milana Lichého a predsedu Občianskej rady Rudlová – Sásová II. Andreja Refku, ktorý sa  aktívne zapojil do akcie a pomáhal pri jednotlivých stanovištiach.

Neskôr prišiel svojou prítomnosťou podporiť podujatie  aj poslanec za Rudlovú – Sásovú Matúš Molitoris a ako športovec absolvoval všetky stanovištia. Prišiel aj futbalista Dukly Banská Bystrica Patrik Prikryl, ktorého kvôli zdravotným problémom pri kopoch do otvorov v bráne nahradila mama Renáta.

Malí i veľkí účastníci Trojgeneračného športového dňa súťažili v rôznych športových disciplínach, zo čo tí najmladší získavali potvrdenia do registračnej karty. Nechýbali skákacie hrady s DJ-om a harmonikárom. Na záverečnom vyhodnotení v Soprane sa udeľovali zlaté medaily so sladkosťami a k dispozícii bolo chutné občerstvenie v podobe guláša a hot dogov s kofolou či džúsom. Medzi účastníkmi vládla dobrá nálada a nevyrušil ich ani dážď na konci akcie.

Hlavná organizátorka a moderátorka Ľubica Buranová pre náš portál uviedla:

„Rozhodli sme sa zorganizovať túto akciu pre tri generácie aj preto, že rodinám sa dnes v krízových časoch nežije ľahko, tak nech si užijú takéto príjemné chvíle deti s rodičmi a starými rodičmi. Počasie nám spočiatku neprialo, ale aspoň na jednotlivé športové disciplíny sa umúdrilo, záverečné vyhodnotenie s oceňovaním a občerstvením sme už urobili v daždi  v Soprane. Chcem sa poďakovať všetkým účastníkom dnešného športového dňa v Rudlovej – Sásovej a mojim kolegom s kolegyňami, s ktorými sme to všetko zorganizovali.“

Zľava Ľubica Buranová s tlampačom a Andrej Refka

Zľava Ľubica Buranová s tlampačom a Andrej Refka

Doplnil ju aj predseda Občianskej rady Rudlová–Sásová  II. Andrej Refka, ktorý sa na organizovaní podujatí na najväčšom banskobystrickom sídlisku podieľa už  viac ako 15 rokov:

„Vždy veľmi rád podporím a pomôžem Ľubke Buranovej, s ktorou máme veľmi dobrú dlhoročnú spoluprácu. Nálada bola skvelá a z reakcií a pozitívnych ohlasov ľudí a hlavne z radostí detí,  bolo vidno, že sa im dnešná akcia veľmi páčila. Je potešujúce, že nielen malí, ale aj veľkí sa zapojili a všetci predviedli svoju šikovnosť a športové výkony na rôznych stanovištiach a potvrdili opodstatnenosť názvu akcie Trojgeneračný športový deň. Veľká vďaka patrí všetkým, ktorí akokoľvek prispeli a pomáhali pri dnešnej  vydarenej akcii.“

Vďaka organizátorov patrí aj Centru voľného času Havranské, Spoločenstvu Rudlová – Sásová, reštaurácii Soprano a spoločnosti Aston Real. V náročných podmienkach sa napokon Trojgeneračný športový deň vydaril a malí i veľkí Bystričania odchádzali domov spokojní s príjemným zážitkom spoločne stráveného športovo – zábavného popoludnia.

Podujatie sa uskutočnilo s finančnou podporou Mesta Banská Bystrica a poslancov Výboru mestskej časti  č. 3.

Autor: (tom) , Foto: AR a redakčné