FOTO: V Rudlovej bol Športový deň spojený s hudobným koncertom

SPRÁVY
0 /

Občianska rada a OZ Rudlová dedina, Spoločenstvo Rudlová – Sásová a Mesto Banská Bystrica spolu s poslancami MsZ VO č. 3  usporiadali 20. mája 2022 športovo kultúrne podujatie „Športový deň v Rudlovej“. Uskutočnilo sa v areáli K-sport Centrum.

V piatok popoludní organizátori pripravili pre deti rôzne súťažné disciplíny: chodenie s loptičkou na lyžičke, skákanie cez prekážky, presťahovanie lanom, hod na kužele, hod loptičkou do vedra, hod loptičkou do plechoviek a skákanie vo vreci.

Za svoj predvedený výkon a šikovnosť, na jednotlivých disciplínach dostávali malí súťažiaci srdiečka na ruky, za ktoré si potom mohli vybrať občerstvenie a sladkosti alebo sa do sýtosti vyskákať na trampolíne či pohojdať na hojdačke.

Kým sa deti zabávali pri jednotlivých disciplínach a predvádzali športové výkony, ich mamičky mali možnosť nechať sa líčiť a urobiť tým radosť aj svojim partnerom u pani Soni Húsovej, ktorá pracuje ako nezávislá Sales Direktor spoločnosti Mary Kay.

Všetkých prítomných potešili svojimi melódiami hudobníci Peter Vida – huslista a Miroslav Figuli -harmonikár. Ján Argaláš a Vierka Roháčová z Kynologického  klub Urpín predviedli vystúpenie so svojimi psíkmi  (Alec Bojana Slovakia a Wolf Mi-JI),  ktoré malo medzi obecenstvom veľký ohlas a zožali zaň zaslúžený potlesk.

Po skončení športovej a kultúrno – náučnej časti, program pokračoval koncertom hudobnej skupiny RockFor. Počas prestávok vystúpenia hudobnej skupiny prebiehala tombola, ktorá mnohých potešila zaujímavými výhrami. Počas koncertu vládla skvelá nálada,  pri dobrej hudbe si viacerí prítomní aj zatancovali.

Rudlovčanov prišla podporiť aj predsedníčka Občianskej rady Rudlová – Sásová I. Ľubica Buranová, ktorá organizuje mnohé podujatia v tejto mestskej časti.

Podujatie moderovala Anna Krajanová, predsedníčka Občianskej rady Rudlová dedina, ktorá pre náš portál uviedla:

„Chcela by som sa všetkým, ktorí mi pomáhali na tejto akcii poďakovať. Z reakcii a ohlasov ľudí, čo dnes prišli na naše dnešné športovo kultúrne podujatie bolo vidieť,  že sa im pripravený program  páčil a vyšlo nám aj počasie.  Bol to pre nás nultý ročník, ale ja už teraz pevne verím, že sa takto stretneme aj o rok a ešte vo väčšom počte.“

Zľava Anna Krajanová, Andrej Refka a Ľubica Buranová

Zľava Anna Krajanová, Andrej Refka a Ľubica Buranová

Predseda Občianskej rady Rudlová – Sásová II.  Andrej Refka, ktorý má s podobnými akciami bohaté skúsenosti, ju doplnil:

„Ja sa samozrejme tiež chcem poďakovať všetkým, ktorí akokoľvek prispeli a pomohli, ako aj všetkým čo prišli. Myslím, že aj dnešná akcia ukázala, že naše spoločné rozhodnutie spolupracovať a podporovať sa navzájom ako občianske rady pôsobiace v Rudlovej a Sásovej, bolo správne. Dobrá nálada a hudba nás lákala si zatancovať a bol som veľmi milo prekvapený, aké sú pani predsedníčky OR Anna Krajanová a Ľubica Buranová skvelé tanečníčky. S podobnými akciami budeme aj naďalej pokračovať, lebo som presvedčený, že obyvatelia Rudlovej a Sásovej si to zaslúžia.“

Podujatie v Rudlovej, bolo skvelou vizitkou práce aktívnych organizátorov, ktorí podobných akcií na sídlisku Rudlová a Sásová zvládnu za rok niekoľko. Napokon posúďte sami z našej bohatej fotogalérie.

Zdroj: Občianska rada a OZ Rudlová dedina, Foto: AR a Jozef Horváth